Zonguldak Valisi Ali Kaban İl Basın bürosundan yazılı bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Kaban mesajında şu görüşlerine yer verdi:

19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan zorlu bir mücadelenin ve Ulusumuzu aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir sürecin, bağımsızlık hareketinin ilk adımıdır.

Türk Ulusuna olan inancını ve güvenini hiçbir dönemde kaybetmeyen, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsız ve özgür yaşama tutkusunu çok iyi bilen Büyük Önder ATATÜRK yurdumuzun kurtarılmasının ancak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla, başarılabileceğini öngörüyordu.

"Türk Milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır."diyerek Türk ulusunu arkasına alan ATATÜRK, milli mücadeleyi başlatmış ve tüm zorlu koşullara rağmen, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla bu zorlu savaştan başarıyla çıkarak Türk milletinin zorda kaldığında neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Kurtuluş Savaşı, bağımsızlık ve özgürlüğüne değer vererek sahip çıkanların, vatan ve bayrak sevgisini her şeyden üstün tutanların, esarete karşı duranların, yazdığı bir destandır.

Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetimizin ilanının ve Büyük Türk Devletinin çağdaş dünyada yerini almasını sağlayan onurlu bir mücadelenin adıdır.

Büyük Önder ATATÜRK," Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz."ifadesiyle, yine Ulusumuzun birlik ve beraberlik içerisinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan ve "en büyük eserimdir" dediği Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ederek onlara duyduğu güveni ve verdiği önemi göstermiştir.

 

Büyük ATATÜRK başta olmak üzere ulusumuzun yetiştirdiği tüm kahramanlarımız vatanı için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizlere gurur duyduğumuz bir tarih ve büyük bir devlet bırakmışlardır.

Tarihimize ve devletimize sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi de aynı bilinçle yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur.

Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ATA'sının emanetine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedefleri gerçekleştirmek için üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir.

Gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, birlik ve beraberlik, anlayışı içinde birbirine saygı ile yaklaşan, en iyi düzeyde eğitim almış, üretken, aklı ve bilimi yol gösterici kabul etmiş, tarihini, kültürünü özümsemiş, ülkesini ve ulusunu seven, sorunlara duyarlı gençlerimiz Türkiye Cumhuriyetini aydınlık geleceğe en iyi şekilde taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan ATATÜRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.