Zonguldak Valisi Ali Kaban, dün makamında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Yerel Medya Özendirme Yarışması’nda birinci olan Hülya Kıral ve yazarımız Sermet Aksu’yu kabul etti. Kıral’ı kazandığı başarıdan ötürü kutlayan Kaban, Zonguldak’a atandıktan sonra şehirle ilgili düşüncelerinin değiştiğini belirterek, “Dışarıdaki insanlar madencilerin çok para kazandığını düşünüyor. Ama madencilerin çalışma koşullarını bilmiyorlar. Bu tür haberleri Zonguldak’ın gerçek yüzünün Türkiye’ye tanıtılması açsından önemli buluyorum” dedi.

“ZONGULDAK’IN YÜZDE 90’I KAÇAK”

Çevre bilincinin kendisi için son derece önemli olduğunu söyleyen Kaban, Zonguldak’ta yaptığım tespitlerde bir çok ağacın koruma altına alınması için talimat verdiğini söyledi. Kendisi ve bazı kamu görevlileri hakkında bir grup vatandaş tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasının kendisini son derece üzdüğünü söyleyen Ali Kaban, “Beni şikayet etmişler. Zonguldak’ın yüzde 90’ı zaten kaçak yapılaşma… Geri kalan yüzde 10’un da yüzde 90’ı usulsüz.” dedi.

KAPUZ’DAN SİTE’YE KADAR TELEFİRİK!

Zonguldak Valiliği olarak yeni projeler için hazırlık aşamasında olduklarını belirten Kaban,  mahalleler arasında ulaşımın daha kolay sağlanabilmesi için bir teleferik projesinin yapmak istediklerini söyledi. Bu projeyi uygulamaya geçirmek için bazı önemli adımların atılacağını ifade eden Vali Ali Kaban şunları söyledi: “İlk aşamada kent merkezinden Kapuz’a kadar, yine kent merkezinden Site semtine kadar bir teleferik hattı düşünüyoruz. Bunun araştırmalarımız sürüyor”