Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Bayramları bayram gibi kutlayacağımız günler çok yakın” diyen CHP’li Demirtaş, “İçinde bulunduğumuz zor günleri dayanışma içinde, paylaşarak atlatacağız. Hep birlikte refah içinde yaşayacağımız günler yakındır” dedi.
Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;
“Ülkemizde, uzunca bir süredir büyük ekonomik sıkıntılar yaşanmaktadır. 2018 yılında başlayan ekonomik kriz bugün ekonomik buhrana dönmüştür. Bu ekonomik buhrandan da işçisinden memuruna, esnafından emeklisine, çiftçisinden besicisine kadar toplumun çok büyük bir kesimi etkilenmektedir. Ülkemizdeki kötü ekonomi yönetimi nedeniyle vatandaşlarımızı günden güne yoksullaşmaktadır.
Gerçek enflasyonun yüzde 175’lere çıktığı ülkemizde, Türk Lirası günden güne döviz karşısında değer kaybetmekte, vatandaşlarımız en temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanmaktadır. Ülkemizde çalışanların yaklaşık yüzde 70’i asgari ücret ve civarında bir ücretle yaşam mücadelesi vermektedir. Temmuz ayında çok yetersiz bir artışla 5 bin 500 lira olan asgari ücret, Haziran ayı itibariyle 6 bin 319 TL olan açlık sınırının altındadır. TÜİK’in istatistik oyunları ile kontrol altında tutmaya çalıştığı enflasyon verileri sonucunda, 6 aylık enflasyonun yüzde 42,35 olarak gerçekleştiği açıklanmıştır. Oysa Birleşik Kamu İş tarafından yapılan, Mayıs 2022 tarihli araştırmaya göre ülkemizde, 2022 yılının ilk beş aylık döneminde sadece gıda fiyatlarında yüzde 65,5 oranında artış yaşanmıştır. Bu kadar ciddi bir hayat pahalılığı karşısında işçi, memur ve emekli maaşlarındaki artışlar, çalışanların ve emeklilerin eline geçmeden buharlaşıp gitmiştir.  Bunun yanında ülkemizdeki bu enflasyonist ortam nedeni ile esnaf siftah yapamamaktadır. Yıllardır kötüye giden hayvancılık sektörü ise alarm vermektedir. Artan yem fiyatları, yükselen girdi maliyetleri ve yetersiz destekler nedeniyle besicilerin sorunları Kurban Bayramı’nda daha da belirgin hale gelmiştir. Tarımda kendi kendine yeten sayılı ülkeler içinde olan Türkiye’de çiftçilerimiz tarlalarını ekemez hale gelmiştir.  İşte bu ekonomik şartlar içinde vatandaşlarımız bayramları da bayram gibi kutlayamamakta, her gelen bayram, geçmiş bayramları aratmaktadır. İğneden ipliğe, her şeye yağmur gibi gelen zamlar nedeniyle artık alış veriş edebilmek, görkemli bayram sofraları kurabilmek ve bayramlarda sevdiklerimizle bir araya gelebilmek çok zorlaşmıştır. 
Oysa bayramlar geçmişten bugüne taşıdığımız, gelenek, görenek ve adetlerimizin yeni nesillere sevgi ile aktarıldığı, bir arada olabilme kültürünün en güzel şekilde yaşandığı özel günlerdir. İnanıyorum ki bu bayramda da, dayanışmanın en güzel örnekleri sergilenecektir. Geleceğe olan inanç ve umut ile toplumumuz kenetlenecek ve bu zor günler atlatılacaktır. Bayramları bayram gibi kutlayacağımız günler çok yakındır. Bu duygu ve düşüncelerle; güzel günlere olan inancımla, bayramın ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.