Zonguldak’ta iki kış ayı döneminde insanları elektriksiz bırakarak perişan eden Başkent Elektrik firmasının enerji nakil hatlarıyla ilgili kendilere iletilen şikayetlere duyarsız kalması vatandaşları çileden çıkarıyor.
Zonguldak’ın İnağzı mahallesinde 30 dönüme yakın fındık bahçesi bulunan vatandaş bahçesinin içerisinden geçen elektrik direklerinin yıkıldığı ve kabloların adeta yerlerde süründüğünü kuruma bildirdi. Bahçeden geçecek bir vatandaşın elektrik kablolarına temas etmesi durumunda elektrik akımına kapılarak ölmesinden korktuğunu kaydeden vatandaş, “Enerji şirketinin tüm birimlerine şikayetimiz aktardık. Ancak hiçbir sonuç alamadık. Önümüzdeki günlerde fındığımızı toplayacağız. Görüştüğümüz gündelikçi işçiler elektrik kablolarının yerlerde sürünmesinden korktuğu için çalışmak istemiyor. Özelleştirmenin ne kadar kötü ve yanlış olduğu da ortaya çıkıyor. Devlette iken hemen sorunumuzla ilgileniliyordu” dediler. 
İnağzı Mahallesi Dilektepe Sokak NO. 196’da yaşayan EnerjiSa mağduru vatandaşlar, muhatap bulamadıklarını ve ilgili kurumun hiçbir yetkilisinin de sorunlarıyla ilgilenmediğini söylediler.