İl Özel İdareye bağlı Köylere Hizmet Getirme Birliklerinin hesaplarına alacaklarına karşın icra koyduran 23 işçiden 8’i işten atılıyor. İl Özel İdare, atmaya hazırlandığı 8 işçinin yerine 8 işçi almak içinde ilana çıktı. Ramazan ayında işten çıkarılmak istenilen işçiler, talimatı veren Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı karardan dönülmesi için vicdana davet etti.

SEN MİSİN HAKKINI ARAYAN!

Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesindeki Personel A.Ş’den çalışan işçiler eşit işe eşit ücret için dava açmıştı. Davayı kazanan işçiler, Köylere Hizmet Getirme Birliği hesaplarına haciz koydurmuştu. Geçtiğimiz Cuma günü icracı 23 işçi ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz toplantı yaptı. Toplantıda, “Davaları geri çekmezseniz iş akitlerini fesih edeceğim. Valinin kesin talimatı var. Bu odada bugün bu sorunu çözeceğiz” dedi.

İŞÇİLERİN TELEFONUNA EL KOYDU

Görüşme öncesi İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, 23 işçinin cep telefonlarını her hangi bir kayıt yapmamaları için el koydurdu. Cep telefonlarına el konan işçilerin görüntü ve ses kaydı almalarının önü kesildi. Karayılmaz, Vali Mustafa Tutulmaz’ın kesin talimatı olduğunu ve kazanılan dava parasını ödemeyeceğini deklere etti.

İşçiler ise, “Bu para babanızın parası değil. Mahkeme tarafından haklı olduğumuz için Devletimizin bize ödemesi gereken bir para. Bizimde çoluk çocuğumuz var. Biz eşit işe eşit ücret istedik. Hakkımızı istedik” dediler.

Genel Sekreter Karayılmaz, “Pazartesi günü (Bugün) sabahı aranızdaki 8 kişinin iş akdini fesih edeceğim. Bu paraları da size ödemeyeceğim” diyerek toplantıyı sonlandırdığı öğrenildi. 

KARAYILMAZ İZNE ÇIKTI

8 İşçinin iş akitlerinin feshi kararı alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz beş günlük senelik izne çıkarken yerine vekaleti İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kokulu’ya bıraktı. Kokulu’nun işçilerin çıkış işlemlerini yapacağı ifade edildi. Bu arada diğer 15 işçi hakkında da çıkış işlemlerinin önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

İL ÖZEL İDARE İŞÇİ ALIYOR

İl Özel İdare Müdürlüğü 8 işçiyi çıkarırken yerlerine 8 işçi alımı için İŞKUR Üzerinden ilana çıktı. İŞKUR Üzerinden alınacak 8 işçi için AKP İl Başkanı Zeki Tosun’un Özel İdareye isim listesini de verdiği iddia edildi. Karayılmaz’ın hem işçi alımları hem işten çıkarılmalarda “Ben izindeyken olmuş” demek için senelik izne ayrıldığı ileri sürüldü.