20 yıldır AKP'ye açık destek veren, Polat Türkmen'e "Abi" diyen, Selim Alan ve Kamil Altun için kapı kapı gezip AKP'ye oy isteyen  kömürcü Erdoğan Demir, bugün sahibi olduğu Yeni Adım ve Kanal Z'nin internet sitesinde AKP Zonguldak Milletvekillerini ve AKP'li 3 Belediye Başkanını adeta  bombardımana tuttu. Haberi okuyanlar, "Halkın Sesi'ni mi okuyoruz, Yeni Adım Gazetesi mi" demekten kendilerini alamadılar"

Yerli kömür konusunda AKP Zonguldak Milletvekilleri, AKP'li Zonguldak, Kozlu ve Kilimli Belediye Başkanlarını parti içinde operasyon yapmaktan Zonguldak sorunlarına zaman ayırmaya fırsat bulamadığını ifade eden Demir Medya, haberinde bu isimleri Cumhurbaşkanına şikayet etti. Haberde Kömürcülerin ithal kömüre teşvik verilmesini protesto etmek için Ankara'ya yürüyeceği öne sürüldü. 

İşte Demir medyada çıkan o iki haber: 

             *
Üç milletvekili ve üç belediye başkanı Zonguldak'ın sorunlarını çözmekten aciz kaldı

GÖZÜNÜZ AYDIN

YERLİ KÖMÜR BİTTİ

Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile Ankara'yı su yolu haline getiren Ak Parti'li belediye başkanları Ömer Selim Alan, Ali Bektaş ve Kamil Altun, şehrin sorunlarını çözmek yerine, parti içinde operasyon yapmayı tercih etti.

Zonguldak'ın hiç bir sorunu için çözüm üretemeyen Ak Parti'li milletvekilleri ve belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın defalarca tekrarladığı "yerli ve milli " kaynakların teşvik edilmesi yönündeki talimatlarına ve kendilerine sunulan detaylı raporlara rağmen, EPDK'nın ithal kömürü teşvik edip, yerli kömürü bitirme noktasına getiren kararının düzeltilmesi konusunda hiçbir çaba göstermedi.

Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ve üç belediye başkanı, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun'u görevden aldırmak için harcadıkları çabanın yüzde birini rödövans işletmeleri ve diğer özel kömür işletmelerinin sorunlarının çözümü ve EPDK kararının düzeltilmesi için harcamış olsalar, şimdiye dek bu sorun çoktan çözülmüş olurdu.

Sözkonusu milletvekilleri ve belediye başkanları, ilimizin sorunlarına duyarsız kalışları ve kişisel hırsları nedeniyle Ak Parti'yi ilimizde büyük ölçüde oy kaybına uğrattı.

CHP MİLLETVEKİLLERİ SAHİP ÇIKTI

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ OYALADI
 İlimizdeki rödövans işletmeleri ve özel kömür işletmelerinin sorunlarının çözümü ve EPKD'nın ithal kömürü teşvik edip, yerli kömüre darbe vuran kararı karşısında CHP milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş ile İyi Parti İl Başkanı, eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun büyük duyarlılık gösterip, her platformda EPDK kararının düzeltilmesi yönünde çaba gösterdi.

CHP Zonguldak milletvekilleri ve Merkez İlçe Başkanı ile İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'in konuyu sürekli gündeme taşıyıp, yerli ve milli kömür konusunda hassasiyet göstermelerine karşılık, iktidarın temsilcileri olan ve çözüm mevkiinde bulunan Ak Parti milletvekilleri ile belediye başkanları oyalama taktiği kullandı.

Sorunun çözümü konusunda hiçbir çaba göstermeyen Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ve belediye başkanları, sorunları çözmek yerine parti içinde operasyon yapmakla uğraştı.

ÇATES, ZONGULDAK'A TERS BAKIYOR

* Öte yandan varlığını bu topraklara ve yerli kömüre borçlu olan ÇATES yönetiminin, yerli kömür işletmelerinden maliyetine bile kömür almayışı yoğun tepkilere neden oluyor.

Konu, kamuoyunda yerli kömüre destek vermesi ile tanınan EREN Enerji'ye kömür verilmemek ve yerli kömür işletmelerinin ÇATES'in kucağına düşürmek için operasyon mu yapılıyor, şeklinde yorumlanıyor.

Bu arada, Sayın Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli kömür konusundaki talimatlarına rağmen, ithal kömüre teşvik veren EPKD kararı nedeniyle ithal kömürden kimin ne kadar nemalandığı da tartışılıyor.

KÖMÜRCÜLER ANKARA'YA YÜRÜYECEK

İlimizde yerli kömürü bitirme noktasına getiren ve Zonguldak taşkömürünü linyit kömürü ile eşdeğerde tutup, ithal kömüre teşvik sağlayan EPKD kararına karşı Zonguldaklı yerli kömür işletmecilerinin Ankara'ya yürüyeceğine ilişkin ciddi haberler geliyor.

Zonguldaklı yerli kömür işletmecilerinin varlıklarını sona erdirecek EPDK kararına karşı seslerini duyurabilmek için başka bir seçenek bulamadıkları için, yürüyüş düzenleyecekleri belirtiliyor.

////////////////////////////////////
Demir Medya'da çıkan ikinci haber 

Sayın Cumhurbaşkanımızın dikkatine !..

Üç milletvekili ve üç belediye başkanı Ak Parti'yi sandığa gömmek için uğraşıyor

* AK Parti kuruluşundan itibaren her seçimde Zonguldak'tan büyük destek görüp, milletvekili çoğunluğunu sağladı.

Ak Parti'ye ilimizden verilen büyük destekte yerli kömür işletmeleri ile bu işletmelerde çalışan maden işçilerinin çok büyük payı var.

Yerli kömür işletmecileri her seçimde Ak Parti'ye açık destek verdi, Sayın Cumhurbaşkanımıza güven duyup, bağlılık gösterdi.

Ancak, ilimizin mevcut Ak Parti milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile mevcut belediye başkanları Ömer Selim Alan, Ali Bektaş ve Kamil Altun, ilimizin sorunlarını çözmek yerine Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun'u görevden aldırmak için sürekli Ankara'ya gidip geldi.

Yerli kömür işletmecilerinin ve çalışanlarının büyük desteği ile bu makamlara gelen anılan siyasetçiler, iki asgari ücretle istihdam sağlayan, devlete vergi ve SGK primi, TTK'ya rödövans ücreti ödeyen, Sayın Cumhurbaşkanımızın öngördüğü yerli ve milli kömürün üretilmesinde görev üstlenen rödövans işletmelerinin teknik raporlarla belirlenmiş olan sorunları ile maliyet artışlarından kaynaklanan ekonomik sorunlarını çözmekten uzak ve aciz kalmış, şehrimizin ekonomik hayatını ve milli ekonomiyi ilgilendiren çok önemli bir konuyu ilgili bakanlıklar ve hükümet nezdinde çözüme kavuşturmak yerine, kendi kişisel hırsları ve siyasi ikballeri ile uğraşmayı tercih etmiştir.

Sözkonusu milletvekilleri ve belediye başkanlarının umursamaz tutumu ilimizdeki yerli kömür işletmelerini bitirme noktasına getirmiştir.

Rödövans işletmeleri ile diğer özel kömür işletmeleri kapanma, bu işletmelerde çalışan yaklaşık 3 bin 500 maden işçisi de işsiz kalmak tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Her zaman ve her seçimde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ak Parti'ye büyük destek veren yerli kömür işletmelerinin yok sayılması, defalarca raporlanarak milletvekillerine ve belediye başkanlarına verilen sorunların çözümü için çaba gösterilmeyişi, anılan siyasetçilerin Ak Parti'yi Zonguldak'ta sandığa gömme çabası olarak değerlendirilmektedir.

İthal kömüre 2 bin 500 TL teşvik verilip, yerli kömürün bin 200 TL düzeyinde tutulması, Sayın Cumhurbaşkanımızın " yerli ve milli " kaynakların desteklenmesi yönündeki talimatlarına tamamen ters bir düzenleme olup, "yabancı kaynakların" desteklenmesi anlamına gelmekte, yerli kömür üretimi sonlandırılmakta, ithal kömür özendirilmekte ve büyük ölçüde döviz kaybına neden olmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu bizzat incelemesi halinde, yerli ve milli kömüre darbe vuran EPDK kararının, nasıl bir yanlışlık içerdiği de anlaşılmış olacaktır