Tüm Yerel-Sen’den Çatalağzı Belediyesinde çalışan Memurlara verilen sosyal denge tazminatına AKP’li ve MHP’li meclis üç meclis üyesinin karşı çıkmasına tepki gösterdi. 
Tüm Yerel-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Melih Kumbas, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün’ün Belediye bünyesinde çalışan memurlara her ay verdiği “Sosyal denge tazminatı” uygulamasına Belediye Meclisinde AKP’li iki, MHP’li bir  Belediye Meclis Üyelerinin karşı çıkmasına sert tepki gösterdi. Başkan Akgün, Meclisten her ay Belediye memurlarına her ay sosyal denge tazminatı vermek için meclisten yetki istedi. Ancak muhalif meclis üyelerinden üç kişinin bu yetkiye karşı çıkarak ret oyu vermesi tepkilere neden oldu. 
Çatalağzı Belediyesi önünde toplanan Tüm Yerel-Sen üyeleri yaşanan olayı protesto etti. Tüm Yerel-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Melih Kumbas burada yaptığı açıklamada, “Ülkemizde ki ekonomik sıkıntılar halkımızın üzerinde çekilmez bir yük haline gelmiştir. Emekli, işçi ,esnaf, memur ve  günlük çalışan her kesimin  geçim şartlarının her geçen gün daha da zorlaştığı bir dönem halini almıştır. Günümüzde açlık sınırı dahi 3093 TL olarak Asgari ücretin üstündeyken yoksulluk sınırının 4 kişilik bir ailede 10 bin TL’nin üzerindeyken 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan Memur Toplu Sözleşmesi maaşlara daha yansımadan şimdiden uçup gitmiştir. 
“MEMUR-SEN MEMURU EZDİRDİ”
Hal böyle iken Ülkemizde tüm Belediyeler ile yapılan , İLO Sözleşmesi kapsamında  ve 4688 sayılı  Devlet Memurları Toplu Sözleşme kanununu çerçevesinde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanmaktadır. Bu sözleşme ile Memurlar evlerine ay sonunda Pazar ve ekmek alışverişlerini yapma imkanı bulmaktadırlar, yani zaten düşük olan maaşları dengelemek amacıyla yapılan bir ödemedir. Bugüne kadar bu ödemeyi ve sözleşmeyi yapma yetkisi  Belediye Başkanlarına verilmiş olup, Belediye Meclislerinde tüm siyasi partilerin oy birliği ile yetki Belediye Başkanlarına verilmiştir. Maalesef geçtiğimiz aylarda aylarda Hükümet ve Memur Sen  ile imzalanan toplu sözleşmede Memuru Enflasyon karşısında ezdiren sözleşmeye imza atılmıştır. Bu  satış sözleşmesi ile bir algı yaratılarak Memurlara %37 zam yapıldığı belirtilmektedir. 
“AKP VE MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ MEMUR DÜŞMANLIĞI YAPTI”
Ama, gerçekle hiç bir alakası yoktur. Bugüne kadar sayın Belediye Başkanı Adnan Akgün’ün Memura en yüksek oranda verdiği sözleşmeye bazı Meclis üyeleri karşı gelmiştir. Vergi yükü altında aldığı maaş her geçen ay azalan Memur için Çatalağzı Belediyesi Meclisinde AK Parti 2 Meclis üyesi  ve MHP’li bir  Üyenin Memurların Toplu Sözleşme Yapma haklarına karşı oy kullanarak Çatalağzı Belediyesinde ilk defa bir Memur düşmanlığı sergilenmiştir. İnsanların hayat pahalılığından ,geçim sıkıntılarının aile hayatlarını dahi perişan ettiği şu dönemde Memurların demokratik hakkı olan bu Sosyal Denge Tazminatına karşı gelmek hem vicdanları yaralamıştır, hem de halkın yaşadığı sıkıntıları görmezden gelerek Memurları yok saymışlardır. Biz Tüm Yerel Sen Sendikası olarak yapılan bu davranışı ve tutumu üzüntüyle karşıladığımızı tüm Memur ve çalışanlar adına belirtmek  isteriz. Yasa ile Devlet Memurlarına verilmiş olan Toplu Sözleşme yapma  hakkı Siyasi temsilcilerin oyuncağı ya da malzemesi  değildir. İnsanların evlerinde ay sonunu getiremediği, üniversitede okuyan çocuğuna harçlık gönderemediği ,odununu, kömürünü alamadığı bir dönemde bu sözleşmeye karşı gelenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz” dedi.

(Cevdet AKGÜN)