Zonguldak Merkez Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Muhtarlıklar kaldırılsın' şeklindeki açıklamasına destek veren Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin'i sert bir dille eleştirdi.

Girgin'i istifaya davet eden ya da devletten aldığı maaşı geri vermesi gerektiğini dile getiren Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 "Önceki gün ulusal medyada gündeme taşınan "Muhtarlıklar kaldırılsın" şeklindeki siyasi bir paylaşıma destek veren bir  muhtarın tüm muhtarları yaralayan açıklamasını üzülerek okuduk.
Türkiye genelinde yaklaşık 55 bin muhtar bulunmaktadır. Muhtarlık iddia edildiği  gibi sadece evrak takibi yapmaktan ibaret değildir.
Muhtarların devletimize yük olduğunu düşünen ve kapatılması gerektiği  öne süren siyasi iradeye destek veren bir  muhtar, hiç bir şekilde bu işin çilesini çeken  muhtarları temsil edemez, onlar adına konuşamaz.
Kendisini muhtar olarak  tanıtan ve halen aktif muhtarlık görevini sürdüren bir kişinin görevde kalması kabul edilemez.
 Bu açıklamayı yapan muhtar ya istifa edecek ya da aldığı maaşı devlete geri iade edecek. 
Bizler gecesini gündüzüne katarak sorumlu olduğumuz mahallemize ve topluma fayda sağlamaya çalışan muhtarlar olarak bu tür açıklamaları gereksiz, anlamsız ve politik yandaşlık olarak görüyoruz.
Açıklamasıyla tüm muhtarları töhmet altında bırakan bu şahsı     kamuoyunun takdirine bırakıyor,  içinde bulunduğu hiç bir organizasyona katılmayacağımı deklare ediyorum.
Kamuoyuna saygılarımla..."