Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir’i kastederek, “Yeni hapis kararları geliyor” şeklinde kamuoyu ile paylaştığı 11 aylık hapis kararı yargıdan döndü.
Avukatı Deniz Dilaver aracılığıyla üst mahkemeye itiraz eden Mustafa Özdemir’in "adil yargılanma" talebini haklı bulan Zonguldak 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi duruşmanın 2 Aralık 2021 tarihinde yapılmasına karar verdi.  Selim Alan, dava sürecinde gazetecilere savcıyla görüştüğünü gereğini söylediğini ifade etmişti.  

"SİYASİ BASKI VAR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazeteci Mustafa Özdemir 11 aylık ilk hapis kararının politik olduğuna vurgu yaparak, “Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, kendisine 'FETÖCÜ' dediğimizi iddia ederek şikayetçi olmuş, dava açılması için Savcıyı ziyaret ettiğini ve gereğini söylediğini bir basın toplantısında açık açık söylemiştir. Bu ziyaretten birkaç gün sonra tarafıma dava açıldı ve bir ay gibi kısa süre jet bir kararla evrak üzerinden duruşma karara bağlanarak 11 ay hapis cezasına mahkûm edildim. Tek bir duruşmaya katılmadan evrak üzerinden verilen kararın siyasi baskılarla alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Her şeye rağmen adalete güvenmekten başka çaremiz yok. Sayın Selim Alan’ın FETÖCÜ müteahhitlere sağladığı imar rantını ve belediyeye aldığı Daire Müdürünün FETÖ ile olan bağlantısını mahkeme sürecinde kanıtlayacağım” diye konuştu.

Haber: Cevdet AKGÜN