Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar; ülke genelinde yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek, elektrik, doğal gaz ve gıda fiyatlarındaki artışın kamu görevlilerinin alım gücünü iyiden iyiye  düşürdüğünü söyledi.

Hükümetin bu konuda gerekeni yapması gerektiğine vurgu yapan Aşkar, "Kamu görevlilerinin kayıplarını telafi etmek için Temmuz ayını beklememelidir” dedi.

 Aşkar,  zamların hemen yapıldığını, iyileştirme için ise tarih verildiğine dikkat çekerek, “Eğitim, bugünümüzü ve geleceğimizi yakından ilgilendiren bir alandır. Ülkemizin düze çıkmasının, sorunlarına çözüm bulunmasının çaresi nitelikli bir eğitim ve kalıcı bir eğitim sistemidir. Hem genel hem yerel eğitim uygulamalarında eğitimin paydaşlarının görüş, eleştiri ve önerileriyle şekillenmeyen politikaların, kararların ve çalışmaların başarıya ulaşması mümkün değildir. Geçmişten bugüne kadar yapılanlar bu anlamda fazla söze gerek bırakmayacak kadar açık ve nettir” şeklinde konuştu.
 Aşkar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik sömürüsüne son verilmemesi, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmaması, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave teşviklerin verilmemesi, düşük olan birim ek ders ücret miktarının artırılmaması, eğitim kurumu yöneticiliğinde özlük haklarını ve yetkileri geliştiren kariyer odaklı sürdürebilir bir sistemin hayata geçirilmemesi, eğitim çalışanlarını şiddete karşı koruyacak bir yasal düzenlemenin çıkarılamaması, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanmamasından kaynaklanan mağduriyetler, okullara ödenek verilmemesi, yardımcı personel açığının giderilmemesi gibi sorunlar eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmaktadır. Çözüm üretmek yerine sorunları sürekli ertelemek, bugünün işini yarına bırakmak adeta âdet hâline gelmiştir. Hâl böyle olunca da sorunlar yumak olmakta, bazıları kangrene dönüşmekte, sosyal bir yara hâline gelmektedir. Daha iyi bir eğitim için nitelikli çalışmalar yapan, doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten geri durmayan, sorunları dile getirirken çözüm önerileri de sunan, işi de gücü de eğitim olan, eğitim çalışanlarının derdiyle dertlenen, ülkesi ve milleti için ter akıtan bir sendika olarak biz üzerimize düşeni her zaman yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”