Zonguldak Belediyesi’ne yıllardır kira ödemeyen ARELEL İnşaat, eğer satış gerçekleşirse kamuya ait arazi üzerinden milyonlarca para kaldıracak

 YAP – İŞLET – SAT!

 Zonguldak Belediyesi tarafından 1996 yılında 49 yıllığına ‘yap – işlet – devret’  modeliyle işadamı(!) Davut Acar’ın ortağı olduğu ARELEL İnşaat’a kiralanan o zamanki adıyla Diamond Center’ın satıldığı iddiası Zonguldak Belediye Meclisi’ne bomba gibi düştü. 2 buçuk milyon liraya Demir Şirketler Grubu’na satıldığı iddia edilen alanın bu haliyle sözleşmesinin feshedilmesi gerektiğinin altını çizen meclis üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in tavrının ne olacağını merakla bekliyor. Öte yandan sözleşmesi sonra eren Carrefour mağazayı kapatırken, işadamı(!) Davut Acar’ın Flo, Starbucks, Watsons ve Heybem mağazasıyla görüşme halinde olduğu öğrenildi.

 KİMİN MALINI KİME SATIYOR?

 Yap - işlet – devret modeliyle içerisinde havuz, restoranlar ve ticari dükkanlar olan haliyle ARELEL İnşaat’a 49 yıllığına verilen Diamond Center’da şuanda hiçbir ticari faaliyet bulunmuyor. Normal şartlarda sözleşme gereği bütün işletmelerden Zonguldak Belediyesi’ne yüzde 5 ila 20 arasında değişen oranlarda kira geliri vermek zorunda olan ARELEL İnşaat, yaklaşık 10 yıl önce gerekçe olmaksızın bütün işyerlerini yıkmıştı. Dolayısıyla yaklaşık 10 yıldır belediyeye yıkılan işyerleri nedeniyle tek bir kuruş kira vermediği için kamu zararına neden olan ARELEL İnşaat’ın yasalara göre sözleşmesinin fesholması gerekiyor.

 TAM 20 YILDIR MİLLİ EMLAK ARAZİSİNİ KULLANIYOR!

 Halkın Sesi’nin ısrarlı yayınlarına rağmen Milli Emlak arazisi üzerinde şantiye kuran ve tek kuruş kira ödemeksiniz devleti zarara uğratan ARELEL İnşaat, Diamond Center ile Esas 67 Burda arasında sınır olan 100 metre uzunluğunda 2 metre genişliğindeki 500 metre karelik Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait alanı tam 20 yıldır para ecrimesil ödemeden kullanıyor. Öte yandan Zonguldak Belediyesi tarafından 3 katlı AVM için izin alan ARELEL İnşaat’ın süresi Aralık ayında doluyor. ARELEL İnşaat bu ay içerisinde inşaata başlamazsa sözleşme fesholacak.

 

(Mustafa ÖZDEMİR)