Bakan Eroğlu, 18 tesisin temeli attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak’ta 18 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı.

Bir dizi ziyaret, açılış ve temel atma töreni için Zonguldak’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik binası önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Eroğlu,18 tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirdi.

Programda Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Zonguldak’ta orman arazisinin büyüklüğüne dikkat çekti. Üzmez’in ardından DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, konuşma yaparak kurumun Zonguldak’taki yatırımlarını anlattı.

Bakan Veysel Eroğlu, Alaplı Barajının yapımının 2019 yılında bitirileceğine yönelik sözleşmeyi hatırlatarak kürsüye müteahhit firmanın yetkilisini çağırdı. Firma yetkilisi ile pazarlık yapan Bakan Eroğlu, “Biz bu baraj ile ilgili 2019 yılı demiştik ama şimdi bir pazarlık yapalım. Siz bu barajı daha öncesinde yapın. Bu tarihi 18 Ağustos 2018 ve saati de 18:18 yapalım. Eğer anlaştığımız tarihte yetiştiremezse derslik yapacağına yönelik söz vermeli” dedi.

Bakan Eroğlu’nun sözleri üzerine müteahhit firma yetkilisi de barajı bahsedilen tarihte yapacağına yönelik söz verdi. Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri pazarlığın ardından temel atma törenini gerçekleştirdi.

“BİNALİ YILDIRIM TÜRKİYE’DE ÇAĞ ATLATTI”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevi yaptığı sırada Türkiye’ye çağ atlattığını ifade eden Bakan Eroğlu, “19 bin km bölünmüş yolları ayırdı, gönülleri birleştirdi. Zonguldak arazisi zor bir coğrafya. Tüneller açarak Zonguldak’ın bütün yolları yapılacak. Eksik kalan bir iki yer var. Ben onu Başbakanımıza ileteceğim. Bunların da bir an önce tamamlanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

“ZONGULDAK’IN ZENGİN TABİATI KÖMÜR KADAR DEĞERLİDİR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da yatırımların önemine değindi. Zonguldak’ın kömürle var olduğunu ifade eden Zonguldak Valisi Ali Kaban da şunları kaydetti:

“Zonguldak bir vilayet olarak kömürün bulunmasıyla var olmuştur. Dolayısıyla kömür Zonguldak için gerçekten bugüne kadar olmazsa olmaz bir meta olarak ehemmiyet taşımıştır. Ama biz kömürün bağlantısı olmak hasebiyle enerji bakanlığı ne kadar büyük bir önem taşıyor. Bu şehir için onun hemen arkasından neredeyse yüzde 60’lık bir orman varlığı, çok büyük bir su varlığıyla gerçekten zengin bir tabiatıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı da bir enerji bakanlığı kadar büyük önem taşıyor. Bugüne kadar Zonguldak ekonomisini kömür omuzlayıp götürdü. Bu gün yeni arayışlarımız var. En büyük ehemmiyeti de orman varlığı oluşturuyor. Yaptığımız araştırma bölgede oluşabilecek turizm varlığı için bölgede en büyük kaynağımızın orman olduğunu biliyoruz. Bu varlığı çok rantabl ve insanın faydasına yönelik çalışmaları açıklayacaklar. Ben Zonguldak vilayeti adına bakanımızın şahsında bütün orman ve su işleri bakanlığı çalışanlarına teşekkürü bir borç biliyorum. Hakikaten gerek bölge müdürlerimiz, gerek genel müdürlerimizle bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda hiçbir aksama olmadan en fazla verim alarak çalışma yaptığımız bakanlığımızdır.”

Törende orman köylülerine belgelerinin dağıtımının ardından iftar programı gerçekleştirildi. İftarın ardından programa katılanlara 7 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Barış DOĞAN – Aykut KARA