AKP'li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, katıldığı bir canlı yayında kendisi hakkında haber yapan gazeteciler Alev Uzunbaş, Seyfi Poyraz ve Ergin Özkul'u medya aracılığıyla tehdit  ederek "Ya buna yargı görevini yapacak ya da ben gereğini yapacağım. Kimse sokakta rahat dolaşmayacak. Net tehdit ediyorum. Benim çocuğuma, onuruma, şerefime dokunanın şerefine onuruna dokunurum" demişti.

14 AY SONRA DAVA AÇILMIŞTI

Gazetecileri tehdit eden Ali Bektaş hakkında 
suç duyurusunda bulunan gazetecilerin şikayeti üzerine aylarca dava açmayan Cumhuriyet Savcılığı, medyada çıkan eleştirisel haberlerin ardından 14 ay sonra dava açmak zorunda kalmıştı. Zonguldak 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme, Ali Bektaş'ın tehdit suçunu işleyerek cezalandırılmasına karar verdi. Gerekli ceza 8ndirierinden sonra 96 gün hapis cezası karşılığı olan bin 300 lira adli para cezasına çarptırılan Ali Bektaş'ın, daha önce de aynı suçu işlediği belirlendi.  Bektaş'ın ertelenmiş kararı olduğunu belirleyen mahkeme başkanı hakkındaki infazın yanması için ilgili mahkemeye ihbarda bulunulmasını istedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAKLAR

Öte yandan soruşturma süresince uzlaşma teklifini kabul etmeyen gazeteciler, şimdi Ali Bektaş hakkında  tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Halkın Sesi'ne konuşan Elmas TV Haber Müdürü Ergin Özkul, "Gazetecilerin tehdit edilmesi bu kadar ucuz olmamalı. Biz sadece haber yaptık. Ama Ali Bektaş bizi hedef göstererek canlı yayında tehdit etti. Hukuksuzluklar karşında verdiğimiz  mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek" dedi.