AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı ve Hayrat Yardım Vakfı tarafından Halep’e 2 TIR dolusu un ve kömür yardımı gönderildi

YAŞANAN DRAMA SESSİZ KALMADILAR

AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı ve Hayrat Yardım Vakfı tarafından Halep’te yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalınmayarak Halep’te zor durumda olan insanlar için un ve kömür dolu 2 TIR yardım gönderdi.

Madenci Anıtı önünde düzenlenen AKP temsilcileri ve Hayrat Yardım Vakfı temsilcileri katılırken Halep’de yaşanan drama ve vahşete seyirci kalmamak için zulüm gören insanlara bir nebze olsun yardım edebilmek adına yardım kampanyası düzenlendiği vurguladı. TIR’ları yola göndermeden önce açıklamalarda bulunan AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Halep’te insanlık adına utanç fotoğrafı yaşandığını ifade ederek, “Bugün Zonguldak merkez ilçe başkanlığımız ile Hayrat Yardım Vakfı’yla birlikte Halep’teki kardeşlerimize 2 TIR yardımında bulunacağız. Orada yaşanan bir insanlık dramı var ve bizde buna sessiz kalmamak için biz bir un kampanyası başlatmıştır. Hayrat Yardım Vakfı’nın ve Merkez ilçe teşkilatımızın destekleriyle gelen yardımlarımızı bugün Halep’e göndereceğiz. Ben yardımı yapanların yardımlarını Allah kabul eder inşallah diyorum. Yardım edenlerden de Allah razı olsun. Oradaki insanlık dramını bütün Dünya’nın görmesini istiyoruz çünkü orada insanlık adına utanç fotoğrafı olarak Dünya’ya yansıyor. Bizim sesimiz inşallah tüm Dünya’ya duyurulur. Biz şuanda Zonguldak’ta bunu gerçekleştirerek 1 TIR un ve 1 TIR kömür gönderiyoruz. Zor kış şartlarında oralarda havalar daha çetin ve soğuk. Biz buradan bu oradaki insanlarımızın ısınmasını ve un aracılığıyla da ekmek yapmasına yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

“AMACIMIZ KÜÇÜKTE OLSA YARAYA MERHEM OLMAK”

Hayrat Vakfı Zonguldak Temsilcisi Murat Onur Yağız ise Halep’te yaşanan insanlık dramına küçükte olsa merhem olmak istediklerini belirterek, “Zonguldak’tan Hayrat İnsani Yardım Derneği ve AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı ile beraber yaptığımız bu organizasyon Halep’te sıkıntı gören kardeşlerimizin yarasına küçükte olsa merhem olacaktır. Orada çok büyük insanlık dramları yaşanıyor. Bizim bir nebzede olsa oradaki drama ilaç oluyorsak ne mutlu bize. Ben bu anlamda AK Parti Merkez İlçe Teşkilatına, TTK’da çalışan madenci kardeşlerimize, Zonguldak halkına çok teşekkür ediyorum. Hayrat İnsani Yardım gönüllülerine de teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Cenab-ı Allah daha büyük TIR’ları göndermeyi nasip eyler” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualar edilerek Halep’e gönderilmek üzere tır yola çıktı. (Umut ERSES)