Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Kozlu esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Hem vatandaşlarla hem de esnafla sohbet edip, bir araya gelen Yavuzyılmaz’a, CHP Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

Vatandaşların ve esnafın, ekonominin kötü gidişatından son derece dertli olduğunu belirten Yavuzyılmaz, ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi:

“Bugün Kozlu İlçemizde, CHP ilçe örgütümüzle birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik, vatandaşlarımızla bir kez daha bir araya geldik.

Esnaflar ve vatandaşlarımız Ak Partinin yarattığı ekonomik kriz ortamından son derece rahatsız. Ülkemizin içine düşürüldüğü duruma ve yokluğa gün geçtikçe daha fazla tepki gösteriyor.

Girdiğimiz neredeyse bütün mağazalar ışıklarını kapatmış, yüksek gelen faturalara karşı bir nebze tedbir almaya çalışıyor.

60 yıllık esnafta, 80 yaşındaki vatandaşta, ‘böylesine yokluk görmedik’ diyor. Cumhuriyet tarihi boyunca eşi benzeri olmayan bir yoksulluk kriziyle karşı karşıyayız.

Elektrikçisi, bisikletçisi, beyaz eşya satıcısı, fırıncısı, mobilyacısı; her kesimden esnaf adeta isyan ediyor. Tohum satan bir esnaf, ‘sebze meyve fiyatları ulaşılamaz hale geldiği için vatandaşların tohum alıp evindeki saksılarda yetiştirmeye çalıştığını’ söylüyor.

Oto yıkama yeri işleten bir başka esnaf, ‘2 çalışanını işten çıkartmak zorunda kaldığını, onların yerine eşini ve çocuğunu dükkanında çalıştırmaya başladığını’ aktarıyor.

Oysa görüyoruz ki vatandaş ekonomik krizin pençesinde debelenirken, esnaf kepenk kapatıp, gençler iş bulamazken, Ak Parti kendi yarattığı seçilmiş bir zümreye refah içinde bir hayat sunmaya devam ediyor.

Vatandaşın değil yandaşın tercih edildiği bu menfaat düzenine son vereceğiz. 

Bu güzelim ülkenin güzelim insanlarını bir lokma ekmeğe muhtaç edenlerin, yandaşa bağladığı yolsuzluk hortumlarını tek tek keseceğiz ve güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz.”