Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Akademik takvimine göre 24 – 30 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanan Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavları öncesinde, üniversite rektörlüğüne “Öğrencileri mağdur etmeyin”  çağrısında bulundu.

Milletvekili, BEÜ Üniversitesinde gerçekleştirilen Güz Yarıyıl Final Sınavlarının ardından öğrencilerin birçoğunun memleketlerine döndüğünü, 24-30 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Bütünleme Sınavlarına girmek için geri dönmelerinin gerektiği ancak yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yollarda oluşan ulaşım sorunlarının çeşitli mağduriyetlere yol açabileceği belirterek, “Sınavların ertelenmesinin veya online yapılmasının gerektiğini” söyledi.

Milletvekilinin, “Öğrencimizden birinin burnu bile burnu kanamadan acilen bu karar alınmalı” diyerek gerçekleştirdiği çağrısında şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Üniversiteliler,

14 Ocak’ta BEÜ Üniversitesi’nde yapılan Güz Yarıyıl Final Sınavlarının ardından öğrencilerin birçoğu memleketlerine, ailelerinin yanlarına dönmüşlerdi.

Şimdi, akademik takvimine göre 24-30 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavlarına girmek için geri dönmeleri gerekiyor.

Ancak yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yollarda oluşan ulaşım sorunlarına, şimdi de iptal edilen otobüs seferleri eklenmiş durumda.

BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı’ya çağrımdır;

Bu koşullarda öğrencilerin mağdur edilmemeleri için bütünleme sınavlarının online olarak yapılması yahut ertelenmesi şarttır.

Bu yoğun kar yağışı haftasında, bütünleme sınavlarına girebilmek için tehlikeli bir şekilde şehirlerarası yollara çıkmak zorunda bırakılan öğrencimizden birinin bile burnu kanamadan acilen bu karar alınmalıdır.

Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.”