“Okumuş İnsan Halkın Yanındadır' diyerek 11 yıl önce yola çıkan ve bu zaman dilimi içinde binlerce çocuğa ücretsiz yaz kampı imkanı sağlayan Öğrenci Kolektifleri, ayrıca her yılbaşında topladıkları oyuncaklarla yoksul mahallelere gidiyor. 4 senedir Zonguldak’ın çeşitli ilçelerinde yılbaşında oyuncak dağıtan üniversiteliler bu yıl da Çatalağzı’nda ‘Okumuş İnsan Halkın Yanındadır’ kampanyasını gerçekleştirdi.


Kendi imkanlarıyla kampüslerde, sokaklarda topladıkları oyuncaklarla geçekleştirdikleri bu kampanyayla çocuklarla birlikte yeni yıla merhaba diyen üniversiteliler,  “Her geçen gün Ensarcı zihniyetin karşında aklı, laikliği, bilimi, özgürlüğü savunan üniversiteliler daha aydın bir geleceği çocukların gülüşlerinde kuruyor. Tek tipleştirmeye çalışan, cinsiyetçi, gerici, bilimi sansürleyen müfredata karşı; barışı ve kardeşliği, bilimi savunuyor.” Şeklinde açıklama yaptılar.


Üniversiteli olma bilincinin toplumdan uzaklaşmak değil toplumla birlikte varolmak olduğunu söyleyen Öğrenci Kolektifleri üyeleri konu ile ilgili şu şekilde açıklamalarda bulundu:

 “Üniversiteli kimliğinin halktan yana tüm değerleri hızla tasfiye edilip yerine bireyci, rekabetçi ve kariyerist bir üniversiteli modeliyle tasfiye edilmeye çalışılırken unutturmaya çalıştıkları üniversiteli aydın kimliği bizler için belleklerimizde tüm tazeliğini korurken, bu kimliğin bizlere tariflediği sorumlulukların farkındayız. Tüm baskı ve şiddete karşı direnen üniversiteliler aynı irede ve kararlılıkla karanlığı delecek, özgür yarınları çocuklarla kurmaya devam edecektir.”