Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) kampüsu içinde yer alan “Zonguldak Öğrenci Yurdu” binasının yıkım kararı onanmıştı. Yurdun yapım işini alan yükleyici firmaya yerin teslim edilmesi kararı üzerine iki hafta önce yurt binası tamamen kapatıldı.
KYK Yurt binasının güvenlik ve temizlik işçilerine emanet edilen binasının içerisinde bulunan malzemelerin yağmalandığı öğrenildi. Olay KYK yurdunun bağlı olduğu Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e bildirildi. Gece yarısı yurda baskın yapan İl Müdürü Hakan Yüksel’in yurt binasının yağmalandığını görünce olaya müdahale etti. Ancak İl Müdürü Hakan Yüksel yaşanan hırsızlık olayını örtbas ettiği ileri sürüldü. 
OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Zonguldak Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci dönem toplantısında Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 4 katlı 4 bloktan oluşan  970 kişilik öğrenci yurdu yıkılarak yerine 4 blok halinde 8 katlı ve 2 bin 200 kişi kapasiteli yeni öğrenci yurdu yapılması kararını onamıştı. Bunun üzerine KYK tarafından yurt binası eğitim ve öğretim yılı sonunda öğrencilere kapatılmıştı. Hala hazırda yıkımına başlanmayan yurt binasının içindeki malzemeler iki hafta önce tamamen kapatılan yurt binasından çıkarılmaya başlandı. 
YÜKSEL İHBAR ÜZERİNE GECE YARISI BASKIN YAPTI
Yurt binasının yağmalandığı istihbarat bilgisi kendisine ulaşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel olay yerine giderek baskın yaptı. Yurt binalarının önünde masalardan, sandalyelere kadar her şeyin araçlara yüklendiğini tespit etti. Ancak İl Müdürü Yüksel olayın kamuoyunda infial yaratacağı düşüncesiyle olay yerine Polisi çağırmadığı öğrenildi. Ayrıca olayın içerisinde yer alan güvenlikçi ve temizlikçiler hakkında da idari soruşturma başlatmadı. Yaşanan hırsızlık olayını İl Müdürü Hakan Yüksel’in nasıl, ne şekilde ve kimlerden gelen talimat üzerine örtbas ettiği ise bilinmiyor.