Sular durulmuyor

Zaman; “Bunların hepsi yavşaktır!”

İl Genel Meclisi’nin Haziran ayının 2 birleşimi 1. Başkan Vekili İsmet Köse başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi. 5 gündem maddesinin görüşülerek oy birliğiyle kabul edilen mecliste AKP’li Meclis Üyesi Ramazan Taşdemir, sosyal medya üzerinden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya hakaret ettiğini ifade eden meclisteki CHP’li üyeler dün başlattıkları sırt dönme eylemlerine bugün de devam etti.

MECLİSTE FİLM KOPTU

Mecliste günden dışı söz alan AKP’li Meclis üyesi İsmail Terzi’nin CHP’lilerin eylemini uygun bulmadığı belirterek “İnsanlara sırtını dönmek burada uygun bir davranış değil.” Dedikten sonra meclis başkanı İsmet Köse eylemin hoş bir davranış olmadığını söyleyerek, eylemi kınadı ve CHP grubuna bir daha gündemdışı söz vermeyeceğini söyledikten sonra mecliste film koptu. Bir anda oturduğu yerden fırlayan CHP’li Gurp Başkan Vekili Fikret Zaman, Köse’nin “Sizlere bir daha gündem dışı söz vermeyeceğim.” sözleri üzerine ‘Bunların hepsi yavşaktır diyorum bütün sözü hepinize aktarıyorum. Hepiniz öylesiniz o zaman.” demesiyle meclis birbirine girdi.

ÖZÜR DİLEDİ

Zaman’ın sözleri üzerine mecliste gergi anlar yaşanırken AKP’li Meclis üyelerini mecliste ayağa kalkarak meclis başkanından Zaman’ın sözlerini geri almasını ve kendilerinden özür dilemesini istediler. Bunun üzerine meclise vekilen başkanlık yapan Köse, Zaman’ı söylemlerinden dolayı kınayarak, meclisten özür dilemesini istedi. Son olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman, konuşmasında meclisten özür dilerken, “Ben buradaki meclisten de özür diliyorum. Buradakilere öyle bir şey söylemiyorum. Sadece o kişiye de o kelime yakışıyor.” dedi. (Aykut KARA)