Zonguldak Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği (ZDOD) Genel Başkanı Ayhan Kefeli, Zonguldak'a tam teşekküllü, tam kapasiteli bir hastane su kadar hava kadar, toprak kadar şart olduğunu ve milletvekillerinin hastane ve doktor eksikliğini yerinde görmelerini istedi.

Hastanelerde vatandaşların sağlık hizmeti almakla güçlük çektiğini hatırlan ZDOD Genel başkanı Ayhan Kefeli, gazetemize yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Sağlık hizmetlerinin en acil ve öncelikli hizmetlerin başında geldiğini hatırlatmak istiyorum. Anında o anda müdahalede bulunamadıysanız başka zaman telafisi olmaz. Zonguldak'a tam teşekküllü, tam kapasiteli bir hastane su kadar hava kadar, toprak kadar şart, Ama sadece bina olarak değil, ha doktorları, teçhizatlarıyla tam donanımlı hastaneden söz ediyorum. Kamuoyunun Zonguldak'ın öncelikli sorunu hep tartışılan başlıca konusudur. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi, merkez ilçe başta olmak üzere hemen hemen birçok ilçenin, köyün, çevre illerdeki yakın ilçelerin sağlık hizmetlerinin yükünü çekiyor. Hafta başından itibaren poliklinikler tabiri caizse ana baba günü. Vatandaşlar sağlık hizmeti almakla güçlük çekerken, sağlık personeli de sayıca yoğun hizmet bekleyen hastalar nedeniyle hizmet yetiştirmekte güçlük çekiyor. Zonguldak'ın mutlaka bu tablodan sıyrılması gerekli olduğunun altını çizmek istiyorum. Zonguldak Devlet Hastanesi’nin acil ve polikliniğin önü özellikle hafta içi muayene gelen vatandaşların araçlarını park etmesi sonucu ara ara felç oluyor. Araçların birbiri arkasına veya yan yana parkları akan trafiğin zaman zaman durmasına da neden oluyor. Zonguldak Devlet Hastanesi araç park yeri de yetersiz bir görüntü çiziyor. Siyasiler mevcut yapımı duran Hastane yerini bir kez daha göz atmalı, bürokrasiyi hızlandırmalıdır. Devlet yöneticilerinin ilimizi artık 3. sınıf muamele yapmaması gerekli olduğunu düşünüyorum. Vatandaşımız güvenilir ve hızlı sağlık hizmeti alabilmesi için bir an evvel Zonguldak’a çok yataklı ve modern bir hastanenin yapılması gerekliliğini kamuoyuna ve yetkililere hatırlatıyorum. Bunun yanında doktor eksikliği de almış başını gitmiş, küçük bir araştırma yaptım, acil olarak doktor kadrosunun il ve ilçelerimizde artırılması gerekiyor”.

“HEKİM EKSİKLİĞİ YÜZÜNDEN HEMODİYALİZ HİZMETİ VERMEKTE ZORLANIYORLAR”

Genel Başkan Ayhan Kefeli, hastanelerde yaptıkları araştırmalarında; “ Devrek ve Alaplı'ya Kadın Doğum Uzmanı, Ereğli'ye Kardiyoloji Uzmanı ve Çocuk Doktoru, Zonguldak Merkez Göğüs Hastanesine Yoğun Bakım Uzmanı, Zonguldak Merkez Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine Yoğun Bakım Uzmanı ve Zonguldak Göğüs Hastanesi neredeyse kapanacak doktor kadrosu sayısı 12 mevcut doktor sayısı 7 raporlu ve izinli olanlar haricinde hizmet veren doktor sayısı 5 acil nöbeti ve poliklinik hizmeti vermek de zorlanan bir hastane olduğunu ve Zonguldak Merkez, Çaycuma, Devrek, Ereğli ve Alaplı'ya acil olarak Diyaliz serfitikalı hekimler gerekmektedir. Hastanelerimiz hekim eksikliği yüzünden Hemodiyaliz hizmeti vermekte zorlanmakla beraber 3 seanslarını açamamaktadır” dedi. Barış DOĞAN