CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ereğli ve Alaplı’da konuştu

“Zonguldak %65 hayır”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dün Ereğli ve Alaplı’daydı. Açıkhava toplantıları ve esnaf ziyaretlerinde anayasa referandumunda neden ‘hayır’ dediklerini anlatan İnce, “Zonguldak’ta yüzde 65’i geçecek hayır. Ben bunu görüyorum. Şunu da söyleyeyim. Şu maddeleri milletimiz tek tek okusun, yüzde bir bile evet çıkmaz. Buna evet diyecek insanın olmayacağına inanıyorum. Tek başına kimseye bu yetki verilemez” dedi.

Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile birlikte gelen İnce’ye, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İl ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.

 “TEK BAŞINA KİMSEYE BU YETKİ VERİLMEZ”

Devlet bütçesinin seksen milyonun vergileriyle oluşturulduğunu belirten İnce şöyle devam etti: “Şu anda bütçe nasıl yapılıyor? Komisyonlarda görüşülüyor, plan bütçe komisyonunda tartışılıyor, sonra genel kurula geliyor. Altı ay sürüyor bir bütçeyi yapmak. Evet dersek bütçeyi bir kişiye bırakıyoruz. Cumhurbaşkanına. Cumhurbaşkanı nasıl isterse öyle harcayacak parayı. Bu doğru değil. Gönlünüzde Recep Tayyip Erdoğan olabilir ama yanlış yaparsınız, kimseye bu yetkiyi vermeyin. Bu yetkiyi babanızın oğluna vermeyin babanızın oğluna. Tek başına kimseye bütçe teslim edilmez. Tek başına kimseye savaşa sokma yetkisi verilmez. Tek başına kimseye meclisi feshetme yetkisi verilmez. Bu Tayyip Erdoğan’a da verilmez, Muharrem İnce’ye de verilmez.

Yine bir başka konu anlatayım size. Altı yüz milletvekili var. Şu an Türkiye’nin nüfusu ne kadar, seksen milyon. Türkiye’deki milletvekili sayısı kaç, beşyüzelli. Peki ABD nüfusu kaç, üçyüz milyon. Milletvekili sayısı kaç, 435. Seksen milyonluk ülke, 550. Kaç yapacağız bunu. Ne altıyüzü, altıyüzelli. Altıyüz milletvekili, otuz da bakan. Bakanlar da milletvekili statüsünde. Dışarıdan olacak onlar. Yirmi de cumhurbaşkanı yardımcısı, 650. Amerika’daki milletvekili sayısını Türkiye’yle kıyaslarsak iki bin milletvekili olmalı. Adamlarda 435 milletvekili var. Biz bunu 550’yi 650 yapmak yerine 550’yi 300 yapsak yeridir. Trilyonlarca para vereceğiz milletvekillerine yazık değil mi. O parayla fabrika kurarız gençler çalışır yazık değil mi?”

“ALMANYA’YA KÜLTÜREL FAALİYET YAPACAĞIZ DİYE GİDİYORLAR”

Topluma son kez bir şeyin sorulduğunu, bir daha sorulmayacağını iddia eden İnce, Azerbaycan Cumhurbaşkanının eşini yardımcısı yapması üzerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı eleştirdi.

CHP Yalova milletvekili şunları söyledi:

“Şimdi bir Almanya restleşmesidir gidiyor. Almanya’ya ‘dünyayı başınıza yıkarım’ diyor. Bahçeli de yan taraftan çıkıyor, ben de gelirim diyor. Gidemeyeceğini bildiği için. Bakın size anlatayım. Yabancı bir ülkeye gitmek, o ülkenin iznine tabidir. Türkiye Cumhuriyetinde yabancı biri bizden izin almadan miting yapabilir mi? Hayır. Biz bir yabancı ülkeyle Türkiye Hükümeti arasında sorun çıkarsa kimi destekleriz; Türk hükümetini destekleriz. Sonuna kadar destekleriz, kimsenin kuşkusu olmasın buna. Tayyip Erdoğan’ı da, Binali Yıldırım’ı da, Hükümeti de destekleriz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın buna. Ama gerçekleri bilelim. 2008 yılında AKP bir kanun çıkardı. O kanunda ne yazıyor biliyor musunuz. Yurt dışında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında propaganda yapılamaz diyor. Bizim çıkardığımız bu kanunu Almanya bilmiyor mu? Tabii ki biliyor. Almanya’ya müracaat ettiklerinde ne diye yazıyor biliyor musunuz? Kültürel faaliyet yapacağız diyorlar, seçim propagandası yapacağız diye yazamıyorlar. Almanya ile papaz olmaya gerek var mı?”

“EMRİ KİM VERDİ BİLMİYORUM”

Rusya ile yaşanan uçak krizinde hükümetin tutumunu eleştiren İnce, “Rusya ile kavga ettik hatırlıyorsunuz. Uçağı düşürdük. İlk açıklamayı cumhurbaşkanı yaptı, emri ben verdim düşürdük dedi. İkinci açıklamayı Davutoğlu yaptı, o da emri ben verdim dedi. Putin bunlara bir meydan okudu. Cumhurbaşkanı dedi ki, ben vermedim Davutoğlu verdi dedi. Davutoğlu’na geldi, ben vermedim, hava kuvvetleri komutanı yaptı dedi. Hava komutanı ben yapmadım dedi, üsteğmen yaptı. Üsteğmene kadar gitti. Valla billa emri ben vermedim. Sen verdin mi bilmiyorum” dedi.

İnce şunları kaydetti:

“Suriye ile kavga ettik, üç buçuk milyon Suriyeli geldi başımıza. Rusya ile kavga ettik, turizmimiz çöktü. 2016’da 11 Milyon turist azaldı. Tarım çöktü. Şimdi Almanya’yla kavga edeceğiz. Milyonlarca yurttaşımız var Almanya’da. Onları sıkıntıya sokarız. Gerek var mı kavgaya. Yoksa biz hükümetin yanında oluruz.

Bunlar insanların milliyetçi duygularını harekete geçirip oy almak için yapılan işler. Meydanlara gelecek Eyy Almanya başına yıkarım dünyayı deyince, Helal olsun bizim reise diyecekler. Oradan alkışlayacaklar. Bunlar boş laflar boş. Bakkal yönetmiyoruz devlet yönetiyoruz devlet. Boş laflar bunlar.”

“BUNLARI YAPMASAN 15 TEMMUZ OLMAZDI!”

Kapıkule’den çıkıp Avrupa’ya ilerlediğinde oradakilerin daha zengin olmasının düşünülecek bir konu olduğunu ifade eden İnce, “ Yanlış yönetiliyoruz yanlış. Bu yanlış gidişe bir dur diyelim.” dedi. İnce, hükümetin on beş senede ülkenin hiçbir sorununu çözmediğin öne sürdü.

Bu kötü gidişin 16 Nisan’da durdurulabileceğini ifade eden İnce şunları söyledi:

“Sandığa gittin, sandık parası isteyecekler mi senden? Hayır. Pusula parası, mürekkep parası? O zaman diyeceksin ki, sandık devletten, oy pusulası devletten, mühür devletten, bas Hayır’ın üstüne kurtul bu illetten diyeceksin. Karşına iki renk gelecek. Biri beyaz, biri kahverengi. Birinde demokrasi ölüyor. Kefen giydiriyorsun demokrasiye kefen. Geçeceksin kahverengiye, kahverengiye geçtin mi aklına bereketli Zonguldak toprakları gelecek, toprak rengi gelecek. Basacaksın toprak rengine.

Zonguldak’ta yüzde 65’i geçecek hayır. Ben bunu görüyorum. Şunu da söyleyeyim. Şu maddeleri milletimiz tek tek okusun, yüzde bir bile evet çıkmaz. Buna evet diyecek insanın olmayacağına inanıyorum. Ama okumuyorlar, televizyonda da insanları kandırıyorlar, güçlü Türkiye, güçlü ekonomi terör bitecek diye. Yalan üstüne kurulmuş bir sistem bu. Lütfen maddeleri okuyun. Tek tek maddelere bakın. Bu bizim son şansımız olacak. Başka da sormayacaklar size zaten .”