AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan bugün basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerle buluştu. Çağlayan, yarım kalan ve yeni yatırımları ivedilikle çalışarak AK Parti'yi Zonguldak'ta birinci parti yapmak için çalışacakları söyledi.  

Çağlayan, Zonguldak Belediyesi'nin Uğur Mumcu Kavşağında yapacağı düzenleme ile ilgili konuşarak: "Heykel belediyeciliği yapan Zonguldak Belediyesi'nin nasıl bir heykel istersiniz diyerek nasıl bir belediyecilik yaptıklarını gözler önüne sermistir. Biz AKP olarak Beldiye'nin her türlü olumlu projesinin yanındayız. Sayın Akdemir, çok daha külfeti Uğur Mumcu kavşağı projesinden vazgeçmiştir.  
Emniyet Müdürlüğümüzün çok daha kısa zamanda ve çok daha ucuz projesini hayata geçirmek istemeyen belediyenin bu çabası altında halkımız bir bit yeniği arıyor." Dedi.

Baısn toplantısında söz alan AKP İl Başkanı Zeki Tosun ise "20 Ocak 2018 tarihinde yapılacak kongre ile yapılacak yerel ve genel seçimlere hazir olacağız. Yenilenen gençlik ve kadın kollarımızla gitmedik ev sıkılmadık el bırakmayacağız. " Şeklinde konuştu.

Açıklamların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Zeki Tosun, yeni hastane inşaatı ile ilgili sorulan soruya "İhale hazırlıkları sürüyor." Şeklinde yanıt verdi. Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ise dere ıslahıyla ilgili sorulan soruya Belediye'nin hafriyat alanı olmadığı için projenin askıda olduğunu, hafriyat alani olusturur oluşturmaz çalışmaların başlayacağını ifade etti. Çağlayan konuşmasına "Sayın Akdemir, sadece fotoğraf çektirmekle meşgul." Diyerek Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e yüklendi. 

Islah projesiyle ilgili şehir içi bölümünde çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışması için belediyenin atık su desarjini toplaması gerektiğini ifade eden Başkan Zeki Tosun  "Yüzde 99 Zonguldak Büyükşehir olacak. Mart ayında kesinlik kazanacak. Bizim bazı beldeleri ilçe yapmak gibi bir çalışmamız yok. Ereğli'nin il olması gibi bir çalışmamız da yok." Dedi.

Açıklamalarına devam eden Tosun "Üç milletvekilimiz var üçüde birbirinden kıymetli. Yaşanan küskünlüklerin ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağız.  Bizim üç milletvekilimiz de Zonguldak için çalışmaya devam edecek.  Yatırımlar açısından da bu küskünlüğün bir etkisi olacağına inanıyorum. Lavuar alanı ve köprü miladını doldurmuştur. Kimseyi mağdur etmeden yerel yönetimlerle STK temsilcileri ve esnafla ilgili birlikle çözüm bulacağız.  Bu proje trafiği de rahatlatacak." Şeklinde konuştu.