Yaklaşık 5 ay süreyle görüşmeler yaparak Zonguldak'a 100 kişinin istihdam edileceği bir bir yazılım şirketi kurmak isteyen Daynex Yazılım A.Ş., bürokratik engeller yüzünden yatırımını Trabzon'a kaydırdı. Zonguldak'ın elinin tersiyle ittiği yatırımı Trabzon adeta kucakladı. 

BENİ UYARDILAR İNANMADIM! 

Baba toprağı olan Zonguldak'ta tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen Daynex Yazılım A.Ş.'nin sahibi Tahsin Dinçer, "Zonguldak'ta bu yatırımı yapmaya karar verdiğimizde beni 'Zonguldak'ta bir yapı var. O yapının içine girmenizi istemezler' diye uyaranlar oldu inanamadım. Her ne kadar inanmak istemesem de yaşayarak gördüm. Zonguldak'ta laf kalabalığı var ama sonuç yok. Kimseden para istemedik. Sadece yolumuzun açılmasını istedik. Yatırım için gelin diyenler bile sırtını döndü. Bir tek Sayın Vali Mustafa Tutulmaz ve İşkur Müdürü Gönül Demirsu bizimle yakından ilgilendi" şeklinde konuştu.

BEÜ DESTEK VERMEDİ
KATÜ KUCAK AÇTI

Projenin en başında yazılım, grafik ve sosyal medya yönetimi konusunda eğitim almış üniversite mezunu gençlere istihdam yaratmak için Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı'yla görüştüğünü belirten Tahsin Dinçer, "Kendisinden bu gençlere formasyon verilmesini talep ettik. İş-Kur destekli proje için gerekirse mali destek vereceğimizi söylememe rağmen Rektörümüz özel sektörle böyle bir çalışma yapamayacağını ifade etti. Halbuki benzer onlarca örnek var. Yine Çaycuma Meslek Yüksek Okulu'nda atıl durumda olan Sivil Havacılık bölümünün tahsisi konusundaki talebimiz de kabul görmedi. Ama Trabzon adeta bizi kucakladı. BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı'nın 'özel sektöre veremeyiz' dediği formasyonu ve yer tahsisini Karadeniz Teknik Üniversitesi (KATÜ) 3 ayrı alanda veriyor. TEKNOPARK'tan TSO'yu çıkarıp bizi aldılar. Şuan eğitim devam ediyor" diye konuştu. 

MÜDÜR TELEFONU AÇMADI, TSO FAHİŞ KİRA İSTEDİ 

Teknoloji Müdürü her türlü desteğe hazır olduğunu söylemesine rağmen daha sonra telefonumu açmadığını,  TSO Başkanı Metin Demir'in 'yeterki gelin size TSO'nun alt katını uygun kirayla  tahsis edelim' dediğini söyleyen yatırımcı firma sahibi sözlerini şöyle sonlandırdı: "TSO böyle diyince sevindik. Ama daha sonra tadilat masrafları eklenince aylık 20 bin lira gibi fahiş bir kira ortaya çıktı. Halbuki biz geleceği açık gençlere istihdam sağlayan bir firmayız. Ben olsam yatırımcıya davetiye  çıkarırım."