Zonguldak Belediyesi AKP’li meclis üyeleri hazırladıkları broşürle katı atık bedellerinin vatandaşı nasıl etkilediğini anlatmaya çalışıyor

“SOYGUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Zonguldak Belediyesi AKP’li Meclis üyeleri, Ocak ayı meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen katı atık bedellerinin vatandaşları nasıl etkilediğini hazırladıkları broşürle anlatmaya çalışıyor. Özellikle işyerlerinde vatandaşların soyulduğunu iddia eden AKP’li meclis üyeleri meskenlerde de çıkan yüzde 100’e varan zamların halkın haberdar edilmediğini belirten meclis üyeleri halkın biran önce bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Zonguldak Belediyesi AKP Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel, Adalet ve Kalkınma Partisi gurubu olarak CHP’li Zonguldak Belediye yönetiminin vatandaşı soymasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Çevre Bakanlığı’nın yönetmeliğini örnek aldıklarını söylüyorlar. Fakat bu Çevre Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik her şeyini kayıt almış belediyeler içindir. Zonguldak Belediyesi gibi başı belli olmayan dibi belli olmayan, kimin yönettiği ve kimin ne yaptığı belli olmayan bir belediye de böyle bir yönetmeliği dayanak alarak tarife hazırlamak Zonguldak halkını soymaktır” dedi.

“110 YILDIR BÖYLE RAKAM GÖRÜLMEDİ”

Zonguldak Belediyesi’nin 110 yıldır kentin çöpünü topladığını fakat bu zamana kadar böyle bir katı atık bedelinin vatandaşa çıkartılmadığını söyleyen Karagüzel, bir farkındalık çalışması içerisinde olduklarını belirterek, “Vatandaşımız ne olduğunu ve kendisini nasıl etkileyeceğini bilmiyor. Burada biz bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz Zonguldak Belediyesi bunun gibi birçok hataları yaptı. Bu hatalar hep Zonguldak’ın düzgün ve temiz insanlarını töhmet altında bıraktı. Onların bir çok sıkıntı yaşamasına neden oldu. Mesela bu 2/B ile alakalı tartışmalar gibi. O zamanda emlak değerlerini yukarı çektiler. Sonra geri adım atmak için çabaladılar. Zonguldak Belediyesi yaklaşık 110 yıldır çöpünü kaldırıyor.  Fakat Zonguldak Belediyesi tarihinde hiç böyle bir rakamla karşılaşmamış. Çevre Bakanlığı’nın yönetmeliğini örnek aldıklarını söylüyorlar. Fakat bu Çevre Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik her şeyini kayıt almış belediyeler içindir. Zonguldak Belediyesi gibi başı belli olmayan dibi belli olmayan, kimin yönettiği ve kimin ne yaptığı belli olmayan bir belediye de böyle bir yönetmeliği dayanak alarak tarife hazırlamak Zonguldak halkını soymaktır. Fakat bu doğrudan vatandaşın bire birde haberdar olmadığı bir şeydir. Ancak ayağına basılan insanlar bundan haberdardır. Bu hazırladığımız broşürle vatandaşımızın nasıl soyulmaya teşebbüs edildiğini, vatandaşımızın bu konuda neye karşı çıkması gerektiğini anlatan bir broşür hazırladık. İnşallah arzu ettiğimiz ilgi ve alakayı yakalarız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZI RESMEN SOYUYORLAR”

Vatandaşların bu rakamlarla bir soygunla karşı karşıya kaldığını da söyleyen Karagüzel, “Öncelikli olarak itiraz ve hukuki süreç ile beraber bununla ilgili açılmış birçok dava var. Biz öncelikle vatandaşımızı nasıl bir garabet, nasıl bir zulümle, nasıl bir soygunla karşı karşıya kaldığını vatandaşa bir anlatalım. Sonrasında hukuki sürecin her birini devam ettireceğiz. Öncelikle halkımızın nasıl bir soygunla karşı karşıya kaldığını anlamasını sağlamak olacaktır. Fakat mücadelemiz bunla kalmayacaktır. Mecliste yaptığımız da aslında yaklaşık 1 yıldır gerek Esnaf Odası’nın gerek Ticaret ve Sanayi Odası’nın gerek bizim grup olarak CHP’li Belediye Başkanına bu konuda anlatmamıza rağmen duymamasından kaynaklanıyor. Duyurmak için mecliste o gün birçok tartışma yaşandı. Sonrasında pankartlar açarak kendilerini uyarmaya çalıştık. Bugün 17 kişilim CHP grubunda herhalde 13-14 tanesi buna karşıdır ama grup kültüründen dolayı seslerini çıkartmamaktadırlar. Her birine tek tek soralım o parayı kim ödeyebilir bir söylesinler. Biz halkımıza anlatalım sonra halk bize yarın bunu neden bize anlatmadınız demesin istiyoruz. Belediye Başkanının Zonguldak halkını soymasına Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu olarak müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“TARTIŞMALAR AYRI ARKADAŞLIĞIMIZ AYRI”

Gündem maddeleri çıkan tartışmalardan salon dışına taşmadığını ve salon dışında çok farklı bir ortam olduğu yönündeki eleştirilerin ‘şov yapıyorlar’ şeklinde değerlendirilmesinin çok yanlış olduğunu da belirten Karagüzel, “Biz bir partiyiz onlarda bir parti. Yani içeride bu meseleleri konuşmak ve tartışmak komisyonlarda da arkadaşlar şahittir tartışmak normaldir ama dışarıda insan olmak ayrıdır” dedi.

Millet için yapılan tartışmaların dışarıda kavga edip birbirlerine küsmesini gerektirmediğini de söyleyen Karagüzel, “CHP’liler bizim siyasi rakibimiz ama kişisel hasmımız değil. Biz bir partiyiz onlarda bir parti. Yani içeride bu meseleleri konuşmak ve tartışmak komisyonlarda da arkadaşlar şahittir tartışmak normaldir ama dışarıda insan olmak ayrıdır. Kendileri sokakta çeşitli konularda da tartışmalar yapıyor ve bizi eleştiriyorlar ama dün kendi Genel Başkanları bizim Genel Başkanımızla birlikte meclis tartışmalarından sonra muhalefet kulisinde beraber çay içti. Onlar ayrı şeyler arkadaşlık ve hukukumuzu sürdürmek ayrı şeyler. Millet için tartışıyoruz ama bu bizim kavga edip birbirimize küsmemizi gerektirmiyor. Bu konudaki söylemlerde çapsız, hoş olmaya, yazdığını okuyamayanların iddia ettiğini düşünüyorum. Şova gelince de şov milletin parasıyla ona buna yemek vermek, milletin parasıyla birisinin kapısına yardım yapıp bunu fotoğraflarla servis yapmak. Veya bir artistle yan yana resim çektirip onun gölgesinde kendini tanıtmaktır. İşimizi yapmak şov değildir, işimizi yapmak hem bizim insani sorumluluğumuzdur hem de meclis üyelerinin bize verdiği bir sorumluluktur” ifadelerine yer verdi.

(Umut ERSES)