Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Selim Alan, Zonguldak Kömürspor’u el birliğiyle 1. Lige çıkaracaklarını söylemiş.
Öncelikle bu temenniye “İnşallah öyle olur” diye dua ediyoruz.

Hem sportif hem de ekonomik anlamda 1. Lige çıkmak yıllardır bu kentin en büyük özlemi. Birinci lige çıkmak aynı zamanda yönetimsel ve alt yapı hizmetleri ile şehirleşme yönünden de önemli. Zonguldak Kömürspor 1. Lige çıkarsa otomatikman şehir de 1. Lige çıkmış oluyor.

Peki Zonguldak mevcut haliyle birinci lige hazır mı?

Bu da Selim Alan için bir hedeftir.

Vali, İşadamları, esnaflar, STK’lar ve kısaca bütün bölge insanı için birinci hedef olmalıdır.

Umarım dilek ve temenniler sözde kalmaz ve hayata geçer.

İlkin iş adamlarımız, esnaflarımız, bunun için fedakarlık yapması gerekir.

Bu kulüp kimsenin tekelinde değildir. Herkes el birliğiyle bu işe baş koymalıdır. Bu işler lafla olmaz, uygulamayla olur.

Bakın, istihdam sağlıyoruz diyerek, şehrin ciğerlerini tıkayan ve sağlıklı yaşam koşullarını tehdit eden Eren ve Çates gibi dev firmalar kesinlikle ciddi sponsor olmalıdırlar. Ön koşulsuz ve şartsız destek vermelidirler. Daha ciddi sponsorluk düşünülüyorsa başka alternatifler de düşünülmelidir.  

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN…

Öte yandan şehrin de birinci lige layık hale getirilmesi gerekir.

Bunun için zihniyet dönüşümüne  ihtiyaç vardır.

Özellikle ve özellikle belirtmek isterim ki, Zonguldak’ın bölgecilik hastalığından kurtulması lazım. Köhnemiş, eski zihniyetlerle birlik ve beraberlik sağlanamıyor. Bu aşikardır.

Şuradan, buradan, falan yerden, filan bölgeden, bilmem ne kişilerden değil; adam gibi adam olanlardan olalım, bu hepimize yeter. Zonguldak’ın ihtiyacı da samimi olan insanlara zaten. Böyle biline…  

*

Zonguldak gelişsin, çocuklarımız daha güzel ve temiz bir kentte yaşasın, yerel yönetimler hangi partiden olursa olsun, yeter ki bu şehre kalıcı hizmet gelsin. İnsanlar hayırla yad ederler.

Mesela neler yapılmalı?

İlkin bütün yollar alt yapısı tamamlanmış bir şekilde asfaltlansın.

Peşinden sosyal hayatın canlanması ve insanlara daha ferah bir ortam sunmak için sosyal projeler hayata geçirilsin.
Lavuar alanı, Fevkani köprü, sahil yolu, liman arkası, Fener gezi yolu, Kapuz ve Tersane bölgelerinde kalıcı hizmetler en büyük beklentimiz.

ORMANIN İÇİNDE ORMANSIZ KALMAK...

Ormanla içli dışlı bir şehirde yaşıyoruz. Şehrin hemen dibinde gür ormanlarımız var ama bir yürüyüş parkurumuz bile yok. Yıllardır neden, kimsenin aklına gelmez böyle bir çalışma?

Orman içinde yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, sosyal donatılarla süslenmiş kamelyalar vs. yapmak çok zor bir iş midir?

Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde bunun da hayata geçirilmesi gerekir.

Neyse, bendeniz Zonguldak Kömürspor ve 1. Lig denilince şehrin de birinci lige hazır hale gelmesi gerektiğini vurguluyorum.

İnşallah olur.