Birleşik Kamu-iş Sendikası Başkanı Metin Kahveci, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın İlim Yayma Cemiyeti ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte etkinlik düzenlemesini, bu etkinlikte yaşanan protokol krizinde makamını küçük düşürmesini kınadı.

"İl Milli Eğitim Müdürü’nün gideceği, konuşma yapacağı etkinlikler ve yerler mevzuatta bellidir. Başında ilim yazan ve bilimle ilişkisi olmayan tarikat ve cemaatlerle yakınlıkları olan bir derneğin etkinliğine katılması bizim için bir zuldür" diyen Kahveci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bu ve bunun gibi derneklerin ülkemizde neler yaptığını anlatmamıza gerek yoktur. AKP’nin arka bahçesi olarak deşifre olmuş bir derneğin etkinliğine katılmak tarafsızlığa vurulan bir darbedir. Sağ sendikaların etkinliklerine katılmasını bu kadar yadırgamazdık. Daha öncede uyardığımız gibi  Züleyha Aydoğan’ın  Zonguldak’a MEM olarak atanmasında acaba yeni bir Pervin Töre  vakası yaşanır mı?  Akıllarda soru işareti bırakmıştı. Bu yetmemiş  gibi protokolde kendisine söz verilmemesi, ilim yayma cemiyetinin isminde ilim olmasına rağmen , bugüne kadar yaptığı çalışmalarda ilime ve bilime ait bir katkısını olduğunu göremedik. Bu cemiyetin MEM’rüne  yaptığı davranışı ile  de  ne kadar nezaketsiz oldukları da görülmektedir. Bizler de  bu davranışa şaşırmadık. Çünkü bu tür dernekler ve cemiyetlerin kadınların haklarına bakış açısı bellidir. Bu bakış   açısı bizleri temsil eden   MEM’nün  uğradığı nezaketsizlik tüm öğretmenlere hakarettir. Acaba sayın MEM’nün  bu olayın farkında olup olmadığını kendisine soruyoruz. Diğer yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilim yayma cemiyeti ile birlikte etkinlik  düzenlemesi Atatürk’ün altını oymakla eş değerdir. Atatürk sayesinde koltuk ve makam sahibi olanlar Atatürk’ün altını oyan dernek ve cemiyetlerle   birlikte etkinlik  düzenlemesi kadar üzüntü verici bir durum olamaz. Oysa bizlerde MEM’den  Atatürk’ün söylediği gibi ‘’Hayatta en hakiki mürşit  bilimdir’’ sözü ile hareket eden vakıflarla   etkinlik yapmasını ‘’Fikri Hür, Vicdanı Hür , İrfanı Hür’’ nesiller yetiştirmesine katkı veren derneklerin etkinliklerine  katılmasını  tavsiye etmekteyiz"