Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, yarın kapılarını açıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açılışı yapılacak YÖREX, 70 ilden binlerce yöresel ürünü ziyaretçiyle buluşturacak. 
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla 5 gün sürecek YÖREX’te, Zonguldak Elpek Bezi ve Devrek bastonunun da sergileneceğini belirtti.
GİRİŞ ÜCRETSİZ
Bugüne kadar düzenlenen YÖREX’te 500 bin kişiyi Anadolu`nun zenginlikleriyle buluşturduklarını bildiren Ali Çandır, “Alıcı ve satıcıları buluşturarak ülkemizin eşsiz lezzetlerini dünyaya açtık. Yöresel ürün pazarını canlandırdık, yerinde istihdama, yerel ekonomiye ve yörelerin tanıtımına katkı sağladık. Atalarımızdan bize emanet, kıyıda köşede kalmış, kaybolmaya yüz tutmuş zenginliklerimizin hakkını hukukunu koruyarak ekonomiye tekrar kazandırmak için çalıştık" diye konuştu.
Öte yandan Çandır, bu yıl ziyaretçi hedefinin 150 bin olduğunu bildirerek fuarın 5 gün boyunca 10.00- 20.30 saatleri arasında gezilebileceğini söyledi.