AKP İl Başkanı Zeki Tosun, Halkın Sesi’ne verdiği açıklamada Bakan Eroğlu’nun talimatı ile önümüzdeki hafta Zonguldak’a gelecek olan mühendislerin Üzülmez Deresi’nde incelemelerde bulunacağını söyledi

ZONGULDAK’A VENEDİK MODELİ

Zonguldak şehir merkezi içinden geçen Üzülmez Deresi’nin ıslahı için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun düzenleme yapılması talimatının ardından bir açıklama yapan AKP İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak’ın en büyük çevre sorunu olan dere için önümüzdeki hafta Bakanlıktan mühendislerin gelerek incelemelerde bulunacağını söyledi. Üzülmez Deresi’nde çevre düzenlemesi, peyzaj, ağaçlandırma yapacaklarını, dereden sandalların geçeceğini ifade eden Tosun, “Proje 2016 yatırım programına almaya çalışılacak. Yetişmezse 2017 yılında yatırım programına kesinlikle alınacak. Derenin tamamında Afyonkarahisar’da yapılan dere gibi yeşilliği peyzajı ve etrafındaki çiçekleri sandalların yüzeceği temiz bir dereye Zonguldak kavuşacak” şeklinde konuştu.

DEREDE SANDALLAR YÜZECEK

Afyonkarahisar Deresi’nde yapılan ıslah çalışması ve hayata geçirilen dere projesinin aynısının Zonguldak’ta da uygulanabilmesi için Bakan Eroğlu’nun Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürü Sait Umucu’ya talimat verdiğini dile getiren Tosun, 2 yıl içinde dere içinde sandalların yüzeceğini de belirterek, “Sayın Bakanımız Zonguldak’ın kent merkezinin içinden geçen Üzülmez Deresi’nin deniz ile birleştiği yerden Kokaksu mevkii dahil mimarisi ve yeşillendirmesi projesi için DSİ Genel Müdür ve DSİ Bölge Müdürüne talimat verdi. Bu doğrultuda önümüzdeki hafta Ankara’dan projesi için proje çalışması yapılabilmesi için mühendisler kentimize gelecek. Derenin tamamında Afyonkarahisar’da yapılan dere gibi yeşilliği peyzajı ve etrafındaki çiçekleri sandalların yüzeceği temiz bir dereye Zonguldak kavuşacak. İmalat aşamasında çok hızlı hareket edilecek ve inşallah kısa zamanda Zonguldak bu pis kokudan kurtulacak” dedi.