CHP’nin yapmayı planladığı İl Danışma Kurulu Toplantısı, şehit haberinin gelmesinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Toplantı için gelen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, değerlendirmelerde bulundu. Sındır;

Zonguldak Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  Cumartesi günü saat 13.00'te yapmayı planladığı İl Danışma Kurulu Toplantısı’nı Zonguldak’a şehit haberi geldiğinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Toplantı için gelen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Zonguldak Milletvekillileri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turcu, CHP İl Binasında basın açıklaması yaptılar. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “Öncelikle ülkemizin ilk şehirlerinden ve emeğin başkenti olarak bilinen Zonguldak’ta bulunuyoruz ve bundan dolayı da çok mutluyuz ama görüyoruz ki Zonguldak’ın geldiği nokta ile çokta iç açıcı olmadığını söylemek gerekir” dedi.

TSK'nın Suriye'de bir süre önce başlattığı Fırat Kalkan operasyonunda gece saatlerinde askerlere yönelik saldırısında 25 yaşındaki Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit düşmesinden dolayı ileri bir tarihe erteledi. Toplantı için gelen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, şehit haberi için basın açıklaması gerçekleştirdiler.

“ZONGULDAK’TA KIRMAK VE DAHA İYİ YERLERE GETİRME AMACINDAYIZ”

2000’li yıllardan beri AKP hükümetinin yarattığı istihdamın, üretimin düşmesine neden olan uygulamalar olduğunu söyleyen Okyay, “İl Danışma Kurulu için buraya geldik. Ne yazık ki bir şehidimiz var. Şehidimizin cenazesine hep beraber katılacağız. Öncelikle ülkemizin ilk şehirlerinden ve emeğin başkenti olarak bilinen Zonguldak’ta bulunuyoruz ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Burada bulunmanın mutluluğu, şehrin geldiği nokta ile çokta iç açıcı olmadığını söylemek gerekir. Zonguldak nüfusuna bakıldığında 90’lı yıllarda başında 250 bin nüfusa sahipken, bugün bakıldığında 125 binlere düşmüş. Yani yarı yarıya düşmüş. Sürekli göç veren, kan kaybeden bir şehir durumunda. Bunun iki temel nedeni var. Birincisi, ülkemizde ve bu kentte de neoliberal politikaların, özelleştirme uygulamaların getirdiği sonuçtur. 2000’li yıllardan beri AKP hükümetinin yarattığı istihdamın, üretimin düşmesine neden olan uygulamalarıdır. Umuyoruz ki bunu Zonguldak’ta kırmak ve daha iyi yerlere getirme amacındayız” şeklinde konuştu.  

“YÜREĞİMİZ KAN AĞLIYOR”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Buradan sonra şehidimizin cenazesine hep beraber katılacaklarını ifade ederek “Üzülerek söylüyorum ki her gün şehit haberleriyle yüreğimiz kan ağlıyor. Bir anda Güneydoğu değil sadece ülkemizin dört bir yanında hain PKK terör örgütüne yitirdiğimiz şehitlerimiz bir yandan son zamanda öne çıkan IŞID terör örgütüne yitirdiğimiz şehitlerimiz, 15 Temmuz ile ortaya çıkan FETÖ terör örgütünün yüzünden yitirdiğimiz şehitlerimizle ülkemiz bir türlü terör belasından kurtulamıyor. Tabi son aylarda sınır komşumuz olan Irak ve Suriye’de özellikle Suriye’de ki sınır güvenliği açısında TSK’nın orada bulunmasından dolayı oradaki savaş ortamında şehit haberleri de artık gündemimize ateş gibi düşüyor. Bugünde Kader Acar isimli Uzman Çavuş şehidimizi Ereğli’de ikindi namazından sonra toprağa vereceğiz. Dileğimiz o ki ne şehit haberimiz olsun, ne sınır komşularımızla savaş ortamı olsun. Büyük önderimizin belirttiği gibi “Yurtta sulh, cihanda sulh” olsun. Kardeş kardeşi öldürmesin. Bunun için başta siyasi partilere, kitle örgütlerine ve halkımıza büyük görevler düşüyor. Tekrardan buradan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun” dedi.

“ÜLKEMİZİN YANLIŞ DIŞ POLİTİKALARI YÜZÜNDEN BUGÜN BU HALE GELDİK”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın ardından konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Şerafettin Turpcu: Öncelikle Kader kardeşimizin nezdinde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Siyaset yapma zamanı değil ama ülkemizin yanlış dış politikaları yüzünden bugün bu hale geldik.  Umarız, son şehidimiz olur. Ama Suriye, Irak politikalı bizi daha da bataklığa çekmeden, biz tekrar Atatürk’ün dış politikalarına dönerek bu zararı gidermiş zorunda kalırız.  Buradan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

“7 HAZİRANDAN SONRA KENTİMİZE GELEN 13’ÜNCÜ ŞEHİDİMİZ”

Son olarak konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Ben de Kader Acar arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve Türkiye’nin başı sağ olsun. 7 Hazirandan sonra kentimize gelen 13’üncü şehidimiz. Yaklaşık ortalama yaklaşık her ay bir şehidimiz geliyor. Türkiye’de 60 şehit geliyor. AKP iktidarının iç ve dış politikaların yanlış politikalarıdır. Umarım aklını başına alır” dedi.