Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak’ta yaşanan ve birçok kesimi etkileyen sel felaketiyle ilgili çalışma başlattı. ZTSO Basın Bürosundan verilen habere göre Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Tosun ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla 7 Haziran Cumartesi günü sel bölgesi gezilip selden zarar gören esnaf ziyaret edilmişti. Ziyarette dinlenen selden zarar gören üyelerden alınan bilgiler doğrultusunda harekete geçen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, hukuki ve sigorta danışmanlığı hizmeti vermeye başladı.

Selden zarar gören Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin zararlarının karşılanması hususunda nasıl bir yol izlemesi konusunda bilgi eksikliklerini tamamlamayı amaçladıklarını ifade eden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, “Zonguldak’ta yetkili birimler hasar tespitine başladı. Hasar tespitleri resen ve başvuru üzerine yapılıyor. Sel afetinden zarar gören üyelerimizin tespitle ilgili başvuru yapmaları ilerde doğabilecek zararları önleyecektir. Zarar gören üyelerimizin sigorta şirketleri, AFAD ve hukuki açıdan işlemlerini yürütmesi gerekir. Bu konularla ilgili tereddüt yaşayan üyelerimize başvuruların kime nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili hukuki ve sigorta danışmanlığı hizmeti ücretsiz olarak Oda’mız tarafından sağlanacaktır. Üyelerimizin Oda’mızı arayıp hangi konuda yardım istediğini söylemesi yeterli olacaktır” dedi.

Selden zarar gören Zonguldak TSO üyeleri, Zonguldak TSO Basın Danışmanı Osman Sav’a 251 11 11 numaranın 119 dahili hattından veya 0 505 275 42 01 numaradan ulaşıp sorularını yöneltmeleri durumunda en kısa sürede cevapların kendilerine iletileceği belirtildi.