Virüs iyiden iyiye yayıldı.
Önlemler birer birer alınıyor, halk sağlığı %100 korumada, madenciler için tüm tedbirler alındı, elektrik,suidoğalgaz ve temel itiyaçların tamamı Kızılay, Gönüllü Yardımseverler ve Devlet tarafından karşılanıyor; demek isterdim ama diyemiyoruz. İşin bu kısmı artık isyanımızdan öteye gidemiyor.
Zonguldak’ da yoğun bakımda olan komşumuzda var, İstanbul’ da Covit19 Pozitif çıkıp evde karantinada beklettikleri komşularımızda. Elden birşe gelmiyor.
Sadece bekliyoruz, memleketin büyük çoğunluğuna göre daha konforluyız çünkü evimizde çalışıyoruz.
6 gündür izole yaşayınca yazacak çok şey birikiyor ama dah afazla moral bozmamak için o detaylara bir süre daha girmek istemiyorum.
Krizden Fırsat Çıkar mı? Sorumuz bu.
Krizden fırsatta çıkar fırsatçıda. 1 ₺’ lik maske 3 ₺ olmuş, piyasada kolonya bulunamıyor, sanal mağazalarda faiş fiyatta ürünler varsa; krizden fırsatçı çıktığı kesin. Peki ya fırsatlar;
Firmalar uzaktan bağlanmayı test ettikçe, çuvalla para döküp alacakları eğitimleri birkaç günde test ederek yaşayarak, tecrübe ederek öğrendiler.
Firma çalışanları acaba uzaktan erişimle çalışabilir miyim? Yapabilir miyim derken, 1 günde bunu başamaa başladı.
Yöneticiler ekiplerini 1 günde uzaktan yönetebilmeyi öğrendi.
Elbette herşeye hakim değiliz, kimse hakim değil. Zamanla her gün üstüne bir tuğla daha koyacağız; hep birlikte.
Evde çalışanlar ve evde sıkılanlar için;
İnternet derya deniz, bugüne kadar hiç ilgilini çekmemişleri dene. Türk tarihi, göçler, spor, uzay, dünya klasikleri, yemek tarifleri... Oyunlar keşfet. Yazı yaz.
Sosyal medya zirve yaptı. Var mı bir meşgalen işte şimdi paylaşma zamanı. Youtube, Instagram, Facebook senin... 
Yeterki #evdekal, şu zor günlerde biraz olsun zihnini dağıtmaya çalış.
Son olarak elbet gün doğacak, güneşli günler gelecek. Hayal kur. Kısa dönemde tatil, uzun dönemde daha huzurlu ve mutlu bir ortam veya dünyanın en çılgın hayalini.
Bu krizin en büyük fırsatı kendimizi dinlemek, zaman ayırmak belkide. Fırsat çıkarmak ise sadece senin elinde.