Halk pazarı açıldı.
Ve haftada üç gün Zonguldaklıların hizmetinde...
Halk pazarının açılması fırsatçılara iyi bir ayar verdi, verecektir...
Çünkü halkın gıda, beslenme ihtiyacının farkında olan bazı marketçilerin/manavların işi nerelere kadar vardırdıklarını bu halk iyi gördü. Bu halk Allah'tan başka kimseye güvenilmeyeceğini de çok iyi gördü.
Açlıktan ölse, insanoğlunu canavarlardan önce kendi kardeşlerinin yediğini de bir kez daha teyit etmiş oldu.  
Halk pazarının açılması kararı geç de olsa yerinde bir adımdır.
Geç bile kalındı.
Tedbiri sağlam aldıktan sonra pazar yerinden yapılan alış veriş, markete sıkışıp kalmaktan ve uzun kuyruklar oluşturmaktan çok daha güvenli ve çok daha huzur verici olacaktır. Aynı zamanda ekonomik...
Yalnız bazı ürünlerin fiyatının daha makul seviyelere inmesi gerekiyor. Bazı meyve ve sebzeler halen pahalı... Belki peş peşe pazarlarımız açılır ve yaz sıcakları kendini gösterip bolluk olunca fiyatlar daha da aşağıya çekecektir diye düşünüyorum.
İnsanların ekonomik sıkışıklık, 'evde kal' muhabbeti ve ne zaman biteceği kestirilemeyen korona virüs belasından dolayı epeyi bir morali bozuk. Gardı düştü insanların...
Elindeki parasının, konumunun, evinin önündeki arabasının günü geldiğinde bir işe yaramadığını, çok veciz bir şekilde anlamış oldu bütün insanlık alemi...
Eh, zararın neresinden dönersek kardır demişler. En azından bundan sonra biraz insan olabilmeyi öğrenmemiz gerekiyor.
Haa, bu arada pazarcı esnafı demişken...
Onları da uzun bir aradan sonra müşterilerine kavuşmuş olmanın heyecanı içinde gördüm. Gayet huzurlu bir pazar ortamı vardı. Halk da özlemiş, esnaf da... Bu, nimetin değerini anlamış olmanın diğer adıdır.
Yalnız burada da bir (yalnız...) çekeceğim...
Hani müşteri bolken, her şey yolundayken bazı pazarcı esnafının kaba ve hilekar tavırlarına şahit oluyorduk. Müşteriye hakarete varan tavır sergileyen pazarcılar vardı. Çürükleri poşete dolduruverirlerdi... Eve gidinde vatandaş, kendini uyanık sananlara hayır(!) dualar ederlerdi.
İşini adam gibi yapan ve evine helal lokma götürme peşinde olan pazarcılarımız başımızın tacı. Onlar lütfen alınmasın, incinmesin bu sözlerime.
Umarım bundan sonra hepimiz bir birimizin değerini anlamışızdır.
Sağlıcakla kalın...