Biz insanlar için ne kadar önemlidir samimiyet ve dürüstlük, bunu bir kez daha gözden geçirmemize neden oldu şu son günlerde gündeme oturan veda.
Atanmışlar ve seçilmişler üzerinden yol alan hizmet işleyişinin her daim tıkır tıkır ilerlemediğini artık çok iyi biliyoruz. Nedenleri niçinleri üzerinde ahkâm kesmek gibi bir hadsizliğim olmayacak elbette ama birkaç kelam etme isteğimi de ötelemeyeceğim.
Bir başka görev yerine kendisini yolcu etmekte olduğumuz şu günlerde,  zorunlu veda ettiğimiz son Zonguldak Valimizi Sayın Ahmet ÇINAR’I varlığından haberdar olmadığımız bir porsuk ağacı sayesinde tanımaya başlamıştım. Bir ağacı ziyarete giden ve onu önemseyen, insana da değer verir diye düşünmüştüm ilk gözlemim olarak, yanılmamışım. Basına düşen ve gündemi oldukça meşgul eden kıyı kenar düzenlemeleri adı altında yapılan yıkımlarla iyi ve kötü yorumların sesiyle de daha çok kulak verdik hizmet politikasına. Proje üretmek değil salt olan onu hayata geçirebilmek çok daha önemli. Dosya arasında çürümeye yüz tutan o kadar çok proje var ki bu kentte uygulamaya koyabilmek ne yazık ki sanki imkânsız.
Bu konudaki detaylar üzerinde yorum yapabilmek şu an için yetersiz olur.
 Oldu, olmadı, yarım kaldı, tamamlanamadı, kırgınlıklar yaşandı ve belki de öfke kusuldu çoğu zaman.
Hizmet işleyişindeki aksaklıklar gündemi her zaman meşgul etmiştir ve sonuç hiç değişmemiştir, yani bir adım ilerisi için bir ömür bitmiştir bu kentte.
Bu defada değişmedi tanık olduklarımızın işleyişi, işleyemedi tıkandı kaldı, ya zaman yetmedi ya da engel konuldu. Atanmış olan bürokrasi insanlarının gidişlerine alışkındık elbette. Sayın Valimizde bir gün gidecekti bunu biliyorduk, bu kadar erken beklemiyorduk sanırım.
Zonguldak emeğin başkenti olmasının yanı sıra kültür şehri olarak da kendini kayıtlamıştır arşivlere.
Kültür sanat anlamında da emeğini esirgememiştir hiçbir zaman, kendi yağıyla kavrulmaya çalışmaktan yanık kokusunu da alışığızdır hani, işin içinde olan birisi olarak biliyorum nasıl mücadele edildiğini, bu konuda kesindir tespitim.
Kültür sanat adına ilk defa umutlandığım atanmış bir Bürokrasi insanı da ne yazık ki artık yok. Sanata ve sanatçı kişilere gösterdiği tevazu unutulmayacak diye düşünüyorum. Birçok kişinin kalbinde sıcacık bir sevgi bıraktı bu anlamda. Emeği önemseyip destelemek için bizzat hemen hemen tüm kültür sanat davetlerine teşrif etmesi, zaman ayırması çok kıymetliydi bunun altını çiziyorum.
 Çok yakın bir zamanda geride bıraktığımız Zonguldak Kitap fuarı gibi bir ilki gerçekleştirmesi bu kentin çok önemli bir açığını hayata geçirmesi, kıymeti yeteri kadar anlaşılmasa da asla unutulmayacak olanlar arasında. Basına yansıyan ve olumlu olumsuz tüm detayları bir sonraki için kayıt eden bir iş disiplinini çok önemsiyorum doğrusu, bunun yapıldığını gözlemlemek bile umutlandırmıştı sahiden de bizi.
Herkes kendi penceresinden bakar ya hani hayata ve onun üzerinden yorumlar ya, gününü geleceğini bizlerde bu pencereden bakarak, biraz buruk biraz da özlemle uğurluyoruz Sayın Valimizi.
Yeni görev yerinde başarılar diliyorum kendisine, tanışmak ve derdimizi aktarabilmek ve dikkate alınmak çok kıymetliydi, bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum bu satırlardan. Bizler Kültür ve sanat adına mücadele etmeye ve emeğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz, umarım, izleyici koltuklarında kendisini destek vermek adına görebiliriz günün birinde.
Güle Güle Sayın Valim…