Son iki haftada üst üste alınan galibiyetlerle, puan cetvelinin üst sıralarına tırmanan 2. Türkiye Ligi’nin Beyaz Grubunda yer alan temsilcimiz Kömürspor takımının ilk kez kendi evinde ve seyircisinin önünde oynadığı İstanbulspor takımına son dakika içerisinde yenilen gol ile mağlup olması taraftarlar arasında üzüntü yarattı.

Zorlu rakibi önünde Kömürspor takımının ilk 11’de yer alan oyuncularından Burak, Osman Berkan, Serkan, Hüseyin ve Okan’ın İstanbulspor maçında sakatlıkları nedeniyle ilk 11’de yer alamaması tabii ki sonuçta etkili oldu.

Daha önceki köşe yazılarımda da gündeme taşıdığım gibi defansımızda önemli, zaaflarımız var.

İstanbulspor önünde maçın son dakikasında, duran toptan gol yememiz, şuana kadar gideremediğimiz bir takım sorunlarımızın eseridir.

Özellikle kendi evimizde oynadığımız maçlarda rakip takımlar önünde 70. dakikadan sonra defansımızın oyundan düşmesine henüz çare bulamadık.

Özellikle de sahada çok koşan rakipler karşısında, ayaklarda dolaşan topu kalemizden uzaklaştırmakta zorlanıyoruz.

Belki taktik icabı olabilir?

Turan gibi bir oyuncumuzun defansımızın arasında girerek, oynamakta ısrar etmesi, rakip alandaki pozisyonlarda yeteri kadar etkili olmadığımızı gösteriyor.

Onur Eriş Kömürspor takımının beyin adamı. Rakip defans önünde istenilen performansa ulaşamadığı maçlarda etkili olamıyor.

İstanbulspor takımı deplasmanda oynamasına rağmen sahanın tümünü çok iyi kullanarak, her iki kanattan geliştirdiği ataklarla kalemizde etkili olmaya çalıştı.

Kömürspor takımı oyunun çoğunluğundaki bölümde kanatlarını yeterinde kullanamadı. İki bekimiz geliştirdiğimiz ataklarda öne çıkarak hücumlarda etkili olamadı.

Sarı-siyahlı rakibimiz 3. Lig’den bu yana yakından tanıdığımız bir ekip. İstanbulspor takımı transfer sezonunda genç bir kadro kurmayı hedefliyor, yer aldıkları 2. Lig’de de çok genç bir kadro ile mücadele ediyorlar, yine de amaçları bir üst lige çıkmak.

Kömürspor önünde mücadele eden rakibimizi yaş ortalaması 21, takımımızın ise bu maçta sahaya çıkan ilk 11’inde yaş ortalaması 27 olarak notlarımızda yer aldı.

Kısacası İstanbulspor takımı yenemeyeceğiz bir rakip değil. Biz bu karşılaşma öncesi puan durumuna göz attığımızda oynadığımız 8 maçta bir mağlubiyetimiz bulunurken, İstanbulspor takımının aynı maç sayısından mağlubiyeti iki. Buna göre bir değerlendirme yaparsak, bizde bu ligde hedef yükseltebiliriz.