İŞTE O YAZI:
"Zonguldak yemeklerinden olan Höşmen aslında bir çeşit malaydır. Malaydan farkı ; su ile mısırın unun karışımından elde edilen lapanın kızgın yağda kızartılması ile yapılmasıdır. Malay ise tencerede su ve mısır ununun birlikte kaynatılması ile suyunun çekmesi beklenir ve tepside kırmızı biber ile yağdan elde ettiğiniz sosun üzerine serilerek karıştırılması ile yapılan bir yemektir.
Höşmen genelde Ereğli civarında bilinen bir yemektir. Mancar yemeğinin yanında karnetür olarak yapılır.
Malzemeleri
Mısır unu, yağ, su ve tuz…
Bir miktar su kaynatılıp, mısır unu su kaynatılan kaba yavaş yavaş dökülür… Koyulaşıncaya kadar enser adı verilen tahta kaşık ile karıştırılır. . Koyulaşıp katılaşan mısır unundan yapılmış lapa, daha sonra tavada yağ dökülerek hafif ateşte kızartılır.
Yani malaydan farkı kızartılmasıdır. "
Hayati Yılmaz ile
Zonguldak Tarih