Zonguldak

Zonguldak Belediyesi’nde şok iddia: 509 personel kart basmıyor!

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Zonguldak Belediyesi’ndeki denetimleri sürerken, 509 personelin mesai takip sisteminde kart basmadığının belirlendiği iddia edildi. Müfettişlerin yeni personel alımları ile belediye giderlerini mercek altına aldığı öğrenildi.

Abone Ol

Zonguldak Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından başlatılan kapsamlı denetim sürerken, belediye koridorlarını sarsan çarpıcı iddialar gündeme geldi. İncelemelerde 509 belediye personelinin işe giriş-çıkışlarda kart basmadığı öne sürüldü.

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin yaklaşık bir haftadır belediye binasında yürüttüğü incelemelerde; son dönemdeki personel hareketliliği, harcama kalemleri ve mali giderler detaylı şekilde mercek altına alındı.

509 Personelin Mesai Takibi İncelemede

Denetimler kapsamında, Tahsin Erdem’in belediye başkanlığı görevine gelmesinin ardından gerçekleşen personel alımlarının tek tek incelendiği belirtildi. Erdem döneminde yaklaşık 500 kişinin işe alındığı yönündeki iddialar kamuoyunda daha önce de geniş yankı bulmuştu.

Müfettişlerin personel kayıtlarına yönelik araştırmalarında, toplam 509 personelin mesai takip sisteminde kart basmadığının tespit edildiği ileri sürüldü. İşe devam durumları ve mesai takipleri tartışma konusu olan bu personele ilişkin tüm dijital ve fiziki kayıtların incelendiği bildirildi.

Rapor Bekleniyor

Müfettişlerin belediyenin idari ve mali işleyişine yönelik denetimlerini sürdürdüğü öğrenilirken, hazırlanacak nihai teftiş raporunun hem işe alım süreçleri hem de bütçe harcamalarıyla ilgili kritik detayları gün yüzüne çıkarması bekleniyor.