Uzun zaman ayrı galduk. Neren başlasam bilemeyon ki.

İşiy aslı biçok defalar yazdım emme yazınıy sonunu götüremedim. Çünkü göğül güzel şeyle yazmak isteya. Emme ne mümkün?

 Bu sefer gararlıyın, yazınıy sonunu goturcen, sizlenen paylaşacan. Dayınıy, en çok bu yolla bem gafamı bozıya.

 Bildüyüz gibi bizim olla Eski Ankara yolu. Eskiden söfölle bizim gaca bayırında ehliyet aluladı. Öyle virajla vadı ki, arabanıy gıçı dönmez, krikolanan döndürük arabayı. İşte o zamanladan galmış bi söz vadu “Gargadan başka guş, Gacadan başka yokuş tanımam” deyi.

 Garga en dayanuklu guştur. Sovuva,sıcava, açluva en çok o dayanu. Aynı zamanda çok da uzun yaşa. O yüzden guşlarıy hasudur yani.

Gelelim gaca yokuşuna. Kokaksunuy oran başlayıp, 12 yol ayrımına gadarı o bayılla,o virajla adamı perişan ede. Zonguldakdan çıkan bi şöför Ankara istikametine gideceyse, bu yoldan geçmek mecburiyetindeydi. Bu yolu atlattımıydı, rahat bi nefes alu, yoluna öyle devam ededi.

 Şimdi bu yazıyı okuyup da, o günleri merak edenle varsa, etmesine gerek yok... Allaha şükür o yolla elli sene önce neyse şimdi de o. Bi de yakın zamanda geçen dovalgaz boruları,hepten yolları berbat etmiş. 

  Yiğidi öldürcey emme hakkını yimeycey. Ulutamın yolunu yapıyala savolsunla. O tarflada su sorunu da galmadı. Emevi geçen herkesden Allah ırazı olsun, rabbim hayıllı uzun ömürle vesin.

 Emme bu Gaca yolunuy hali gerçekten perişan. Gasteleden okuyoz, yolla gene gündemde. Böyük adamladan ricam, medeniyetiy beşivi olan Gaca yollamızı listeniy başına goyvöllesse çok makbule geçe.

 Buran bi söz de veriyon, eye o yolla yapılsın, onlara guzu kesivercen, gavurmaynan ıslama yapıvarcan…

Teşekkür…

 Bu yaz Fener sahasında Ulutam Baraj köyleri turnunasınıy dördüncüsü yapıldı. Gaca, Alaca, Hosunlar, Marıkman, Alancık, Çağlı, Çayırcık, Sarımsak ve Olukyanı köylerinin gatıldığı turnuvada şampiyon Samsak Köyü oldu. Turnuvada emeği geçen, başta Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Uğur beye, şube müdürlerine, şeflere ve saha sorumlusu Ayhan bey’e çok teşekkür ediyom, Allah hepsinden razı osun…