Bartın’da polis denetiminden kaçan ehliyetsiz sürücünün neden olduğu trafik kazasında 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
Olay, Karaköy Mahallesi Zeybekler Sokak üzerinde meydana geldi.
‘Dur’ İhtarına Uymayıp Çıkmaz Sokağa Girdi
Edinilen bilgilere göre, bölgede uygulama yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü B.N. yönetimindeki 74 AAV 677 plakalı otomobil, hızla ara sokaklara girdi. Yaşanan kovalamaca sırasında çıkmaz sokağa sapan araç, evin önündeki yolda bulunan sürücünün akrabası 16 yaşındaki E.Z.’ye çarptı.
Çarpışmanın şiddetiyle aracın ön camı patlarken, sesi duyup dışarı çıkan aile bireyleri ağır yaralanan E.Z. ile hafif yaralanan sürücü B.N.’yi başka bir araçla kentteki özel bir hastaneye götürdü.
Polis Olay Yerinde Kan İzlerini Görünce Harekete Geçti
Kaçan aracı çıkmaz sokakta terk edilmiş vaziyette bulan trafik polisleri, yerdeki kan izlerini fark edince bölgeye çok sayıda takviye polis ve olay yeri inceleme ekibi istedi.
Ekiplerce yapılan incelemelerde sürücünün 17 yaşında ve ehliyetsiz olduğu, çarptığı kişinin ise kendi akrabası olduğu belirlendi.
Tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen sürücü B.N. hakkında işlem yapılırken, kaza yapan otomobil çekici yardımıyla yediemin otoparkına çekildi. Hastanede tedavisi süren 16 yaşındaki E.Z.’nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.





