Bartın’da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 8 ton titanyum olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, kaçakçılığın önlenmesi ve suç unsurlarının tespit edilmesine yönelik KOM Şube Müdürlüğü ile Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri saha ve analiz çalışması gerçekleştirdi.
Çalışmalar kapsamında titanyum madeni tespit edilmesinin ardından, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen arama kararı doğrultusunda Bartın merkezinde şüpheli A.B.’ye ait adres ve eklentilerinde operasyon düzenlendi.
Operasyonda yaklaşık 8 ton titanyum olduğu değerlendirilen madde ele geçirilirken, olayla bağlantılı oldukları değerlendirilen A.B., S.Ç. ve H.B. isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Geniş güvenlik tedbiri alındı
Ele geçirilen maddede radyasyon bulunup bulunmadığının yanı sıra yanıcı veya patlayıcı bir durum olup olmadığının belirlenmesi amacıyla olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
AFAD ekiplerince radyasyon riski bulunup bulunmadığına yönelik ölçümler yapılırken, kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ekiplerinin incelemesinde ise maddenin yanıcı veya patlayıcı nitelikte olmadığı belirlendi.
Ele geçirilen titanyuma el konulurken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.




