Toplantıda konuşan Zonguldak Belediyesi AK Parti Belediye Meclisi Sözcüsü Muhammet Yazıcı, belediyenin 2025 yılı faaliyet raporuna ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Yazıcı, faaliyet raporunda yer alan bazı vaatlerin yerine getirilmediğini savunarak, “2025 yılı için 2 bin ton asfalt döküleceği sözü verilmiş olmasına rağmen, yıl boyunca sadece 70 ton asfalt dökülebilmiştir. Üstelik yapılan asfalt çalışmalarının belediye bütçesinden değil, İl Özel İdaresi hibesiyle gerçekleştirildiği görülmektedir” dedi.

Kentteki yol sorunlarına da değinen Yazıcı, mevcut çalışmaların yetersiz olduğunu ileri sürdü. 2025 yılı için vaat edilen 9 yeni park projesine ilişkin de sahada herhangi bir somut adım atılmadığını ifade eden Yazıcı, “Mevcut parklarda yapılan çalışmalar ise yalnızca boya ve bakım gibi geçici işlemlerden ibaret kalmıştır. Zonguldaklı çocuklar modern ve yeni oyun alanlarını hak etmektedir” diye konuştu.

Trafik ve temizlik konularında da eleştirilerde bulunan Yazıcı, bu alanlarda vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak kalıcı adımların atılmadığını iddia etti.

Açıklamasında belediyeye çağrıda bulunan Yazıcı, “Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Belediyenin hayali projeleri bir kenara bırakıp asli görevleri olan yol, su, altyapı ve temizlik hizmetlerine yönelmesi gerekmektedir. Halkın parası doğrudan vatandaşın yaşam kalitesini artıracak alanlara harcanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kamuoyu soruyor: Zonguldak Belediyesi'ne alınacak işçiler kimler?
Kamuoyu soruyor: Zonguldak Belediyesi'ne alınacak işçiler kimler?
İçeriği Görüntüle

Mali disiplin vurgusu da yapan Yazıcı, kontrolsüz harcamaların son bulması gerektiğini belirterek, “Zonguldak’ın geleceğini ortak akılla, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla inşa etmek zorundayız. Bizler de bu sürecin yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi