Alaplı, yaz sezonuna girerken çok anlamlı ve geleceğe ışık tutan bir çevre/kültür etkinliğine ev sahipliği yaptı. Alaplı Kent Konseyi ile Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, gençlerin yaz tatilini tablet ve telefon sarmalından uzak, sayfaların arasında verimli geçirmelerini hedefleyen özel bir proje hayata geçirildi.

Merkez Camii önündeki geniş meydanda gerçekleştirilen açık hava okuma etkinliğine Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Recep Turan Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte katılarak öncülük etti.

İlçe Protokolü Öğrencileri Yalnız Bırakmadı

Meydanda renkli ve umut dolu görüntülerin oluştuğu programa ilçe yönetimi de tam kadro destek verdi. Ortak okuma saatine; Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Güzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Oktay, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yalçın, Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, Alaplı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Muammer Uysal, öğretmenler, yerel gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez Camii çevresinde kendileri için hazırlanan minderlere ve banklara yerleşen 100'den fazla öğrenci, yanlarında getirdikleri ya da görevlilerce dağıtılan kitapları yaklaşık bir saat boyunca büyük bir ilgiyle okudu. Meydandan geçen Alaplı sakinleri de bu sessiz ve anlamlı eylemi takdirle izledi.

"Kitapla Kurulan Bağ Toplumu Güçlendirir"

Etkinlik alanında öğrencilerle yan yana oturarak kitabını okuyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, projenin önemine değindi. Çevik, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Başarılı jandarma personelleri belgelerini aldı
Başarılı jandarma personelleri belgelerini aldı
İçeriği Görüntüle

"Kitap okumak sadece bireysel bir eylem değil, aynı zamanda toplumsal gelişimimizin de en güçlü anahtarıdır. Açık havada, şehrin kalbinde gerçekleştirdiğimiz bu tür organizasyonlar, çocuklarımızın kitaplarla olan bağını çok daha sıcak ve güçlü kılıyor. İlçe genelinde okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve kalıcı hale getirmek en temel eğitim hedeflerimiz arasında yer alıyor."

Hedef: Kitapla İç İçe Bir Yaz Tatili

Alaplı Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören ise projenin çıkış noktasını anlatarak yaz dönemine vurgu yaptı. Çocukların uzun yaz tatilinde boşluğa düşmemesi gerektiğini belirten Ören:

"Evlatlarımızın uzun yaz tatili dönemini çok daha verimli, kendilerini geliştirerek geçirmelerini istiyoruz. 'Kitap Okuyorum, Tatile Giriyorum' diyerek yola çıktık; çünkü çocuklarımızın tatil boyunca kitaptan kopmamasını, onunla iç içe büyümesini arzuluyoruz. Bu meydandaki birliktelikle hem güçlü bir farkındalık mesajı verdik hem de Alaplı'da okuma kültürüne yeni bir halka ekledik." şeklinde konuştu.

Büyük küçük her yaştan katılımcının aynı anda sayfa çevirdiği bu anlamlı açık hava etkinliği, çekilen toplu hatıra fotoğrafı ve iyi tatiller dilekleriyle son buldu.

Muhabir: HABER MERKEZİ