Olay, Seydiler ilçesine bağlı Çırdak köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Erol Yüksel’e ait müstakil evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikte bulunan Hüseyin Akpınar’a ait eve de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Acı Bilanço: 2 Ev ve Hayvanlar Telef Oldu
Yangın sonrası yapılan incelemelerde Erol Yüksel ve Hüseyin Akpınar’a ait 2 ev, 1 ahır ve 1 samanlığın tamamen kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Alevlerin arasında kalan 7 büyükbaş hayvan ile 1 çoban köpeği ise telef oldu.
Belediye Başkanı Erdoğan: "Can Kaybı Olmaması En Büyük Tesellimiz"
Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz olmuştur. Ancak maalesef iki evimiz kullanılamaz hale gelmiş, yedi büyükbaş hayvanımızı da kaybetmiş bulunuyoruz. Yangının söndürülmesinde büyük gayret gösteren ekiplerimize ve komşu belediyelerimize gönülden teşekkür ediyorum" dedi. Zarara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, devletin ve belediyenin her zaman mağdur ailelerin yanında olacağını vurguladı.




