Zengin yazar, şair ve çizer kadrosuyla yayımlanan dergide, şiddet olgusu edebiyatın penceresinden çok yönlü olarak incelendi. Dergi adına sunuş yazısını kaleme alan Kürşat Coşgun, şiddetin düşüncede başlayıp dile ve eyleme dönüşen yönlerine dikkat çekerek, insanlık tarihinin en büyük sorunlarından biri olduğunu vurguladı.

Bozkurt’tan Özgür Özel’e tepki: “Bu üslup siyasete yakışmıyor”
Bozkurt’tan Özgür Özel’e tepki: “Bu üslup siyasete yakışmıyor”
İçeriği Görüntüle

Dosyada yer alan yazarlardan Ahmet Özer ise şiddete karşı sanatın rolüne dikkat çekerek, edebiyat ve sanatın barıştan yana duruşunun altını çizdi.

“Şiddet” dosyasında Ahmet Özer’in yanı sıra Adnan Gerger, Kaan Tanyeri, Öznur Unat, Aysun Korkmaz ve birçok isim yer alırken; öykü ve şiir bölümlerinde de farklı kalemler katkı sundu.

Dergide ayrıca edebiyat soruşturması kapsamında yazar ve şairlere “Cümlelerinizde şiddetin etkisini artıran ya da azaltan unsurlar nelerdir?” sorusu yöneltildi.

Kapak tasarımı Mine Yörük’e ait olan dergi, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından yayımlanıyor. Altıyedi Dergisi’nin bir sonraki sayısının dosya konusu ise “Sansür” olarak belirlendi.

Kaynak: Haber Merkezi