Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere geldiği Zonguldak’ta, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Açılış töreninde Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile Bakan Işıkhan konuşma gerçekleştirdi. Modern imkanlarla donatılan yeni hizmet binasının, sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşlara daha nitelikli ve erişilebilir şekilde sunulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Vali Hacıbektaşoğlu: Vatandaşın hayatının her dönemine dokunuyor

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yeni hizmet binasının yalnızca bir kamu yatırımı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Binanın sosyal güvenlik hizmetlerinin daha nitelikli ve ulaşılabilir biçimde sunulmasına imkan sağlayacağını belirten Hacıbektaşoğlu, “Bugün hizmete açtığımız bu bina, fiziki bir kamu yatırımının ötesinde vatandaşımızın hayatının hemen hemen her döneminde ihtiyaç duyduğu sosyal güvenlik hizmetlerinin daha nitelikli ve daha erişilebilir şekilde sunulmasına imkân sağlayacaktır” dedi.

Sosyal güvenlik hizmetlerinin çalışma hayatına yeni başlayan gençlerden emeklilere, esnaftan işverenlere kadar geniş bir kesimi ilgilendirdiğini belirten Hacıbektaşoğlu, sosyal güvenlik sisteminin devlet ile vatandaş arasındaki güven bağının önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi.

CHP Kozlu İlçe Başkanı Mehmet Yavuz: “Partimizi Kozlu’da en yukarıya taşıma zamanıdır”
CHP Kozlu İlçe Başkanı Mehmet Yavuz: “Partimizi Kozlu’da en yukarıya taşıma zamanıdır”
İçeriği Görüntüle

Zonguldak’ta 158 bin 621 aktif çalışan bulunuyor

Zonguldak’ın Türkiye’nin çalışma ve üretim tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Hacıbektaşoğlu, kentte sanayi, limanlar, Filyos bölgesindeki yatırımlar ve Karadeniz’de sürdürülen enerji çalışmalarıyla stratejik önemin arttığını ifade etti.

Kentteki sosyal güvenlik verilerini de paylaşan Hacıbektaşoğlu, Zonguldak’ta 12 bin 533 işyeri bulunduğunu, 158 bin 621 kişinin aktif olarak çalıştığını ve 182 bin 733 vatandaşın sosyal güvenlik sistemi kapsamında aylık aldığını açıkladı.

Işıkhan: 122 milyon liraya mal oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını Zonguldaklılara ileterek başladı.

Yeni hizmet binasının bir süredir vatandaşlara hizmet verdiğini, resmi açılışının ise düzenlenen törenle gerçekleştirildiğini belirten Işıkhan, binanın 122 milyon lira maliyetle inşa edildiğini söyledi.

Işıkhan, “Son derece modern olanaklara ve her türlü donanıma sahip olan, 122 milyon lira maliyetle, 9 bin metrekare kapalı alana sahip bu yeni binamızın başta Zonguldaklı vatandaşlarımız olmak üzere ülkemize ve tüm sosyal güvenlik camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Sosyal güvenlik vatandaşın yarınını da güvence altına almaktır”

Sosyal güvenliğin insan hayatının her döneminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Işıkhan, doğumdan emekliliğe, hastalıktan iş kazasına kadar yaşamın farklı aşamalarında vatandaşların kendilerini güvende hissetmelerinin güçlü sosyal devlet anlayışının göstergesi olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, “Sosyal güvenlik, vatandaşımızın yalnızca bugününü değil, yarınını da güvence altına almaktır” dedi.

“Zonguldak, alın terinin ve emeğin şehridir”

Zonguldak’ın Türkiye’nin sanayi ve emek tarihinde özel bir konuma sahip olduğunu belirten Işıkhan, madencilerin çalışma koşulları ve sosyal güvenlik haklarına da değindi.

Işıkhan, “Zonguldak, ülkemizin sanayi ve emek tarihinde çok özel bir yere sahip olan, alın terinin ve emeğin şehridir. Zonguldak, yerin yüzlerce metre altında ülkemizin aydınlık yarınları için alın teri döken madencimizin şehridir” diye konuştu.

Madencilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi ve sosyal güvenlik haklarının korunması konusunda hassasiyetle hareket ettiklerini ifade eden Işıkhan, SGK hizmetlerinde dijital dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Dijital hizmetler geliştirilecek

Vatandaşların kurumlara gitmeden hızlı ve güvenilir şekilde hizmet alabilmelerini amaçladıklarını belirten Bakan Işıkhan, fiziki imkanların yanı sıra dijital hizmetlerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların da sürdürüleceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Işıkhan ve protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesimi gerçekleştirildi ve SGK İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası resmi olarak hizmete açıldı.

Açılış törenine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu ve Saffet Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ile kurum ve daire müdürleri katıldı.

Muhabir: HABER MERKEZİ