İSTANBUL- Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve Yüksek Kurul üyeleri, yeni seçilen İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç’a kutlama ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında basının ve yargında yaşanan sorunlar da gündeme geldi.
Ziyaret ısırasında hem Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, hem İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, hukukun üstünlüğü, ifade ve basın özgürlüğünü savunmada Basın Konseyi ile İstanbul Barosu’nun öteden beri işbirliği ve dayanışma içinde olduğu vurgulandı.
Pınar Türenç, Basın Konseyi’ne kuruluşundan bu yana İstanbul Barosu’nun önemli katkı ve destekte bulunduğunu belirterek, bu desteğin süreceğine inancının tam olduğunu söyledi. Türenç ayrıca, ifade ve basın özgürlüğün ödünsüz yaşatılması, hukukun üstünlüğünün koşulsuz sağlanması için, dayanışma ve işbirliğinin önemini vurguladı.
Baro Başkanı Av. Filiz Saraç da ifade ve basın özgürlüğü alanındaki engellerin ve engellemelerin karşısında Basın Konseyi başta olmak üzere basın kuruluşları ile işbirliği ve dayanışma içinde olmayı görev bildiklerini söyledi. Bu anlayışla özgürlükleri savunmaya ve yasakların karşısında olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Saraç, bunun için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Ziyaret sırasında Yüksek Kurul üyelerinin de katıldığı sohbette yargıdaki sorunlar, uzun tutukluluk ve gazetecilerin tutuksuz yargılanması konularının yanı sıra medyada etik ihlalleri, basının ve yargının içinde bulunduğu durum da konuşuldu.
İstanbul Barosu’nu ziyaret eden Basın Konseyi heyetinde Başkanı Pınar Türenç, İkinci Başkan Dr. Av. Başar Yaltı, Yüksek Kurul üyeleri Yaman Törüner, Doğan Satmış, Yazgülü Aldoğan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Ali Ayaroğlu ve Cem Şenler yer aldı.





