Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bayram alışverişleri de hız kazandı. Tüketicilere önemli uyarılarda bulunan Şube Başkanı Ali Topaloğlu, alışverişlerin son güne bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Ayyıldız Kavşağı’nda yeşil dokunuş
Ayyıldız Kavşağı’nda yeşil dokunuş
İçeriği Görüntüle

Bayram döneminde özellikle şeker, çikolata ve tatlı gibi ürünlerin yoğun şekilde tüketildiğine dikkat çeken Topaloğlu, merdiven altı üretim yapan yerlerden veya açıkta satılan, markası ve menşei belli olmayan ürünlerin kesinlikle satın alınmaması gerektiğini vurguladı.

Tüketicilerin alışveriş sırasında ürünlerin son kullanma tarihine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Topaloğlu, ürünün markası ve etiket bilgilerinin kontrol edilmesinin önemine değindi. Ayrıca alışverişlerde mutlaka fiş veya fatura alınması gerektiğini belirtti.

Bayramda sevdiklerine ve çocuklara hediye alacak vatandaşlara da önerilerde bulunan Topaloğlu, hediye alınmadan önce ihtiyaçların öğrenilmesi ve olası değişimler için mutlaka değişim fişi alınmasının faydalı olacağını söyledi.

Ali Topaloğlu, açıklamasının sonunda tüm tüketicilerin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Kaynak: Haber Merkezi