Zonguldak ve çevre illerdeki 13 belediye ile bağlı şirketleri kapsayan süreçte, işçilerin ücret artışı, sosyal hakları ve çalışma koşullarına ilişkin talepleri masaya yatırılacak.
13 BELEDİYEYİ KAPSAYAN SÜREÇ
Belediye çalışanlarının merakla beklediği toplu iş sözleşmesi süreci için ilk adım atıldı. Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Yönetimi, yaklaşan sözleşme dönemi öncesinde bir araya gelerek hazırlık çalışmalarını değerlendirdi.
Toplantıda, geride kalan sözleşme döneminin değerlendirmesi yapılırken ocak ayından itibaren başlayacak yeni dönem görüşmelerinde izlenecek yol haritası da ele alındı.
Şube Başkanı Osman Karataş, yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda önceliklerinin, belediye çalışanlarının beklentilerini karşılayacak güçlü bir toplu iş sözleşmesi taslağı hazırlamak olduğunu ifade etti.
İŞÇİLERİN TALEPLERİ İŞVERENLERE SUNULACAK
Yeni sözleşme döneminin geniş bir çalışan kitlesini ilgilendirdiğini belirten Karataş, toplam 13 toplu iş sözleşmesi için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.
Zonguldak, Bartın, Karadeniz Ereğli, Gülüç, Devrek ve Amasra başta olmak üzere bölgedeki belediyeler ile belediye şirketlerinde çalışan işçileri kapsayan süreçte, çalışanların talepleri belirlenecek.
Hazırlanacak sözleşme taslaklarının ilgili belediye yönetimlerine sunulmasının ardından işveren temsilcileriyle müzakerelere başlanacak.
MASANIN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ ÜCRETLER VE ALIM GÜCÜ
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ekonomik koşulların belirleyici olacağını vurgulayan Şube Başkanı Osman Karataş, artan hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının belediye çalışanlarını da olumsuz etkilediğine dikkat çekti.
Mevcut ücretlerin artan yaşam maliyetleri karşısında yetersiz kaldığını belirten Karataş, işçilerin emeklerinin karşılığını alabilmesi için işverenlerin de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.
BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI
Belediye başkanlarına ve işveren temsilcilerine çağrıda bulunan Karataş, çalışanların ekonomik kayıplarının giderilmesi konusunda yapıcı bir yaklaşım beklediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist ortam, geçim şartları ve çalışanlarımızın aldığı ücretler ortadadır. Hayat pahalılığı arttıkça çalışanlarımızın haklı talepleri de yükseliyor. Enflasyon karşısında ezilen işçilerimizin mağduriyetlerinin bir nebze olsun giderilebilmesi için belediye başkanlarımızdan ve işverenlerimizden ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Ümidimiz, sunduğumuz taleplere olumlu ve yapıcı adımlarla karşılık verilmesidir.”
GÖZLER OCAK AYINDAKİ GÖRÜŞMELERDE
Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi, 13 belediyeyi kapsayan toplu iş sözleşmesi süreci için hazırlıklarını sürdürürken, belediye çalışanlarının gözü de yapılacak görüşmelere çevrildi.
Yeni yılda başlayacak müzakerelerden çıkacak sonuç, bölgedeki çok sayıda belediye işçisinin ücretlerini, sosyal haklarını ve çalışma koşullarını doğrudan etkileyecek.




