CHP Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Berkay Kesim'in Zonguldak Belediyesi'nde göreve başlamasının ardından hem belediyedeki görevinden hem de partisindeki görevlerinden istifa etmesiyle başlayan siyasi tartışma büyüyor.

İstifanın ardından AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Feyyaz Öz, yaptığı açıklamada CHP'yi eleştirerek, "Gençlerinize sahip çıkamıyorsunuz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaya CHP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Kadir Nuri Güven yazılı bir basın açıklamasıyla yanıt verdi.

AK Parti'nin açıklamasında kullanılan ifadeleri eleştiren Güven, CHP'nin demokratik bir yapıya sahip olduğunu savunarak, parti içindeki süreçlerin özgür iradeyle yürütüldüğünü ifade etti.

AK Parti'nin açıklamasında yer alan "bataklık" ifadesine tepki gösteren Güven, gençlerin yaşadığı işsizlik, liyakat ve ekonomik sorunlara dikkat çekerek iktidarın gençlik politikalarını eleştirdi.

Muammer Avcı'dan Selçuk Koçaklı'ya taziye mesajı
Muammer Avcı'dan Selçuk Koçaklı'ya taziye mesajı
İçeriği Görüntüle

Güven, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gençlik için asıl bataklık; torpilin, liyakatsizliğin ve yoksulluğun kol gezdiği sizin yarattığınız bu düzendir. CHP gençliği ise bu ülkeye nefes aldıracak iradenin ta kendisidir."

Açıklamasında mülakat sistemi, KYK borçları ve gençlerin yurt dışına yönelmesi gibi konulara da değinen Güven, AK Parti'nin gençlik politikalarını eleştirdi.

CHP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Güven, açıklamasının sonunda siyasi mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, iktidarın değişeceğini savundu.

AK Parti ve CHP arasında Berkay Kesim'in istifasıyla başlayan polemiğin önümüzdeki günlerde de siyasi gündemde yerini koruması bekleniyor.

Muhabir: HABER MERKEZİ