Japonya Hükümeti tarafından yürütülen Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında Çaycuma Belediyesi, filosuna yüksek donanımlı yeni bir arama kurtarma aracı ekledi.

Japonya Ankara Büyükelçisi Masami Tamura ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı arasında imzalanan protokol doğrultusunda tahsis edilen araç, Çaycuma’ya getirilerek hizmete hazır hale getirildi.

Zorlu Arazi Koşullarına Özel Donanım

4x4 çekiş gücüne ve yüksek performanslı bir motora sahip olan araç, afet ve kaza anlarında hızlı ve etkin müdahale imkânı sağlayacak teknik özelliklerle donatıldı. Araç bünyesinde;

Özel donanımı sayesinde özellikle trafik kazaları ve olası deprem enkazlarında itfaiye ekiplerinin kurtarma operasyonlarındaki gücünü ve hareket kabiliyetini önemli ölçüde artıracak.

Başkan Kantarcı’dan Japonya’ya Teşekkür

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sağlanan desteğin iki ülke arasındaki dostluk bağlarını perçinleyen anlamlı bir adım olduğunu vurgulayarak, ilçeye kazandırılan araç için Japonya Ankara Büyükelçisi Masami Tamura ve tüm Japon yetkililere teşekkürlerini iletti.

Whatsapp Image 2026 08 19 At 18.06.39

Muhabir: HABER MERKEZİ