Karaman’da akşam saatlerinde meydana gelen feci trafik kazası, ekmek parası için kilometrelerce uzaktan gelen mevsimlik tarım işçisi bir ailenin ocağına kor gibi düştü. Tarladaki mesailerinin ardından çadırlarına dönmek üzere yola çıkan ailenin içinde bulunduğu otomobil dereye uçtu.
Korkunç kaza, saat 19.00 sıralarında Karaman merkeze bağlı Kızık köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Şanlıurfa'dan Karaman'a tarlalarda çalışmak üzere gelen işçileri taşıyan M.İ. idaresindeki 63 EA 265 plakalı otomobil, köy girişindeki köprüden geçtiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan otomobil, köprü korkuluklarını aşarak altından geçen dereye devrildi.
Vatandaşlar Seferber Oldu, 4 Kişi Kurtarıldı
Kazayı gören köylülerin ve çevredeki vatandaşların büyük bir hızla suya atlayarak başlattığı kurtarma çalışması sayesinde sürücü baba M.İ., eşi ve 2 çocuğu batmakta olan araç içerisinden sağ olarak çıkarıldı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ancak ne yazık ki araçta mahsur kalan diğer çocuklar için zamanla yarış yeterli olmadı.
3 Küçük Kardeş Yan Yana Can Verdi
Olay yerine ulaşan ekiplerin ve dalgıçların yaptığı arama-kurtarma çalışmaları neticesinde; 12 yaşındaki Ramazan İzol, 5 yaşındaki Mehmet Sinan İzol ve henüz 4 yaşındaki Mehmet Mustafa İzol'un cansız bedenlerine ulaşıldı. Çocuklarının ölüm haberini alan anne ve baba, olay yerinde sinir krizleri geçirdi.
Kazadan yaralı kurtulan anne, baba ve diğer 2 çocuk, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Hayatını kaybeden 3 kardeşin cenazesi, Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı detaylı incelemelerin ardından otopsi işlemleri yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri, tüm kenti yasa boğan feci kazayla ilgili geniş çaplı tahkikat başlattı.



